Belçika'da Yaşayan Türkler Dikkat!

Haberler / Güncel

Belçika'da Yaşayan Türkler Dikkat!

Belçika'da sosyal konutta yaşayıp da Türkiye'de evi olduğu tespit edilen Türk ailenin sosyal yardım anlaşmasından aldığı indirim miktarı olan 48 bin euroyu sosyal yardım kurumu talep etti. İşte haberin ayrıntıları:

Anvers Sosyal Yardım Kurumu’nun (OCMW/CPAS) Hollanda’daki Soza Expert adlı şirket aracılığıyla kurumdan yardım alanların mal varlığını araştırma pilot uygulaması ilk sonuçlarını veriyor.

Anvers Sosyal Yardım Kurumu (OCMW/CPAS) Türkiye’de ev sahibi olduğu ortaya çıkan bir ailenin sosyal konut anlaşmasının sosyal konut idaresi tarafından tek taraflı olarak sona erdirildiğini açıkladı. Uzun süredir uygun kirayla sosyal konutta kalan Türk kökenli ailenin 7 yıl boyunca yararlandığı sosyal kira indirimi tutarı olan 48 bin Euro kira farkını geri ödemesi istendi.

2000 yılından bu yana Anvers’te sosyal konutlarda kalan bahsi geçen ailenin 7 yıl önce Türkiye’de arsalı bir ev satın aldığı ortaya çıktı. Flaman Bölgesi’nde sosyal konutlarda kalabilmek için ön koşul olarak ev sahibi olunmaması gerekiyor. Sosyal konut kira sözleşmesi sosyal konut idaresi tarafından tek taraflı olarak sona erdirilen aile yeni bir sosyal konut kiralayamayacak.

Anvers Sosyal Yardım Kurumu Başkanı N-VA’lı Fons Duchateau VRT’ye yaptığı açıklamada “48 bin Euroyu tamamen geri alacağız. Dayanışmayı kötüye kullananlar sonuçlarına katlanmak zorunda” dedi. Fons Duchateau Faslılar, Türkler, Polonyalılar, İspanyollar, Hollandalılar ve Surinamlılar’ın mercek altına yatırıldığını söyledi ve “Belçika’da ya da yurt dışında nerede olursa olsun, mal varlığı bizim için mal varlığıdır” şeklinde konuştu.
Benzeri 26 dosyanın incelemesinin devam ettiği ve diğer hükümetler ile birlikte yapısal bir çözüm arandığı öğrenildi. 26 dosyanın 23’ünde yardım alan kişilerin yurt dışında mal varlığı olduğu belirtiliyor. Duchateau “bir Faslının Fas’ta 14 evinin diğerinin ise 4 evinin ortaya çıktığını” belirtti. Duchateau “sorunu Flaman Bölgesi ve federal düzeyde yasal altyapısını hazırlayarak çözmek gerektiğini” ifade etti.

Türkçe Basın Kaynak:Binfikir.be
Belçika Basını Kaynak: vrt.be

  • Okunma: 7409

Yorumlar (0)Yorum Yap