Berber Manken: Emirdağ'da Sakal Traşı Lükse Girdi

Yazı Dizileri / Küçük Esnaf Konuşuyor

Berber Manken: Emirdağ'da Sakal Traşı Lükse Girdi

"Küçük Esnaf Konuşuyor, Emirdag.gen.tr Dinliyor" yazı dizinde Emirdağ'da bulunan küçük esnafların sorunları, istekleri ve dile getirmek istedikleri www.emirdag.gen.tr ziyaretçileriyle buluşmaya devam ediyor. Emirdağ'daki küçük esnaflardan berberlikle uğraşan Özdemir Ünlü nam-ı diğer Manken sorunları anlattı ve çarpıcı noktalara vurgu yaptı. Emirdağ Uzun Çarşı mevkiinde bulunan dükkanında hizmet veren Berber Manken; ortaokulu bitirmesinden sonra Ceylan Çallı'nın yanında mesleği öğrenmek için işe girer. Daha sonra onu oğlu gibi sevecek olan Berber Cafer'in yanında 10 yıl kadar çalıştıktan sonra; 1993 yılında kendi berber dükkanını açar.

Gençliğinde şık gezdiğinden dolayı Manken lakabıyla tanınan Özdemir Ünlü şunları dile getiriyor: "Emirdağ'da müşteri yıldan yıla azalıyor. Bize verilen tarifelere göre traş yapamıyoruz. Her berberde fiyat değişiyor. Herkes kendi ekonomisini düşündüğünden dolayı ucuz olan yere gidiyor. Emirdağ'da 3 TL'ye de sakal traşı olabilirsin; 1,5 TL'ye de. Emirdağ'da sakal traşı artık lükse girdi. Diğer arkadaşlarım gibi yurtdışına gitmek istedim; ama nasip değilmiş."

Emirdağ'daki berberlerin durumunu bu şekilde özetlerken, Emirdağ'daki berberlik mesleğine değinen Berber Manken "Emirdağ'da berberlik mesleği adına kalfa bulmakta zorlanıyoruz. Yaz geliyor, Avrupalı kızla evlenip gideceğim hevesiyle kalfalar işten çıkıyorlar. Evlenemeyince kışa doğru tekrar geliyorlar. Yıllar sonra bu tarz berberleri bulamayacağız. Belki bir makina çıkacak ve saçımızı istediğimiz gibi kesecek." sözleri ile düşüncelerini dile getirdi.

  • Okunma: 10999

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • evren

    emirdaginda normaldir bu avrupali sehri haliylede yolunacak avrupalilar ne sartlarda paranin kazanildigini bilemezler ancak yolmaktir dertleri avrupaliyi esnafin onlarada kizamiyorum senede 1 kere toptan kazanacaklar napsinlar

  • erkan

    normal bu sekilde olmasi avrupali bizler geldigimizde kaz yerine koyuluyoruz ne verirsen ver abi muhabbetine giriliyo bu da bir oluyo iki oluyo sonra ister istemez bizlerde baska careler ariyoruz zamaninda kazandiklariniza sayin simdiyi kardes daha emirdaginin iyi gunleri yarin bu sartlarda kimse emirdaginda bile durmaz

  • ergün beyaz

    benim yorumlrım neden çıkmıyo yanlış bişey yazdımı zannetmiyorum