Bildiğinizi Açıklayın Çamur Atmayın!

Haberler / Eğitim

Bildiğinizi Açıklayın Çamur Atmayın!

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, EBS isimli örgütün Emirdağ ilçe temsilcisi Üstün Abdülkerimoğlu’nun Türk Eğitim Sen’e yapmış olduğu basın açıklaması nedeniyle bir basın bildirisi yayınladı.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, “EBS isimli örgütün Emirdağ ilçe temsilcisi Üstün Abdülkerimoğlu yaptığım basın açıklamasına karşılık bir basın açıklaması yapmış. Hepinizin bildiği gibi Türk Eğitim-Sen’in her söylenen lafa karşılık vereceği bir lafı olmuştur. Lakin bu açıklamadaki laflara baktım laf mı diye, bir de söyleyene baktım adam mı diye” dedi.

‘Kapanan vezneyi açtırmasaydın’

Başkan Şenol, “Sayın Üstün; Metin Zülbiye Sarı Anadolu Lisesi Müdürü ve örgütünüzün tetikçilerinden Halil Çil’in yaptıklarını da söyleseydin? Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce yapılan sendika aidatları ile ilgili duyurusunu Mal Müdürü Güldeste Güneş Hanıma yazılı olarak bildirip hakkını arasaydın, bunu yapmayıp AKP ilçe başkanına mal müdürünü arattırıp kapanan vezneyi açtırtmasaydın” dedi.

‘Sen daha yenisin’

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, “Sen daha yenisin, bu işlerde tezesin; zahmet edip Afyonkarahisar’daki örgütünün başına sorsaydın o dönemdeki TES Şube Başkanı Erol Özsoy, 16.05.2011 tarihinde yapılan Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen sendika üye sayısının tespitinde usulsüzlük yapıldığına dair görevi kötüye kullanmadan suç duyurusunda bulunduğunu öğrenirdin. Sormuşsun eşi Emirdağ belediyesinde çalışan öğretmenlerimizin hangi şartlarda sendika üyelik işlemlerin gerçekleştiğini. Doğru Emirdağ Belediye Başkanının yeğenin eşi TES’e üye olmuştur” dedi.

Örgütünüze üye olabilirmiydi?

“Peki eşi belediyede çalışan bir bayanın kocasının örgütünüze üye olduğunu neden söylemiyorsun?” ifadelerine yer veren Başkan Şenol, “Belediyede baskı olsa eşi belediyede kendisi de müdür yardımcılığı yapan bu arkadaş sizin örgütünüze üye olabilir miydi? Yine Emirdağ dışında bulunan izinli öğretmenin sendika üyeliği hangi şekilde gerçekleştirildiğini sormuşsun. İzinli olan öğretmenin sendikaya üye olması yasak mı? Ne zaman üye olacağını sana mı soracak? Bildiğin bir şey varsa açıklarsın, çamur atmazsın” dedi.

  • Okunma: 2395

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • hayrettin paşa

    yav kardeşim emirda zaten gergin bide sen çıkıp milleti birbirine düşürüyon git afyonda yap ne yapıyosan.

  • Barbaros

    "İt kağnı gölgesinde yürür de kendi gölgem sanırmış" ne güzel demiş zamanında Aziz Nesin.

    Kağnı devrildikten sonra itin durumu ne olur göreceğiz, bekleyelim görelim. O yüzden devran sizin yiyin efendiler tıksırıncaya kadar yiyin...

  • BİRBİLEN

    utturmuşsun bir vezne kapalıydı muhabbetiyle tetikçi türküsü... sabah çal akşam oyna... adamlar geçen sene de işletmişler 16:30 dan sonra üye o zaman neden sesin çıkmadı nizamettin efendi... yetkiyi kaybedince mi aklına geldi veznenin kapalı olduğu.... okulun eski müdürünün yaptıklarından dert yanıp duruyordu öğretmenevinde senin üyen olan arkadaş hatta bu yüzden istifa etmişti sizden. haa bir de izindeki öğretmenin sendikanıza nasıl üye olduğunu emirdağdaki temsilcine sor o iyi biliyor...üstün başkan açıklamıyorsa bildiklerini merhametindendir

  • MÜDÜR

    Helal olsun ÜSTÜN HOCAMA... lafta ateşte köz bırakmazken düzen düzen diye eleştirirken BEĞENMEDİKLERİ DÜZENDE MÜDÜR KOLTUĞUNA oturanlara büyük ders verdi. Emirdağda Türk eğitimsen yetkilisi yokmu o neden konuşmuyor hiç kendine gelemedimi yoksa hala:)) hehehe