Bolvadin'e Giden Cezaevi Tekrar Emirdağ'da!

Haberler / Güncel

Bolvadin'e Giden Cezaevi Tekrar Emirdağ'da!

2013 yılında Emirdağ Meslek Yüksekokulu'ndan boşalan binaya yapılan tadilatla Emirdağ Açık Cezaevi'ne dönüştürülmüştü. 110 personel ve 500 mahkum kapasiteli cezaevi'nde kalan hükümlüler 10-20 hükümlü arasında olduğunu www.emirdag.gen.tr Nisan 2014 yılında "Emirdağ Cezaevi Kapanıyor mu?" başlıklı haberiyle gündeme getirmişti. Emirdag.gen.tr'nin haberiyle gündeme gelen ve sahip çıkılması için Emirdağlı siyasilere verilen mesaj sonrası AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı duruma müdahale etti.

2014 yılında Bolvadin'e bağlanan Emirdağ Açık Cezaevi için AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı düğmeye bastı ve Bolvadin'e bağlanan Emirdağ Cezaevi Müdürlüğü'nü bağımsız müdürlük almayı başardı. Daha önce Emirdağ'daki cezaevinin bütün ihtiyaçları komşu ilçemiz Bolvadin'den karşılanırken, Emirdağ Cezaevi Bünyesinde çalışması planlanan 60 tane memur Bolvadin'e gitmişti. Mahkum sayısı 13'e düşen Emirdağ Cezaevi için yapılan görüşmelerin ardından Emirdağ'daki kurum Emirdağ Açık Cezaevi Müdürlüğüne dönüştürüldü ve Emirdağ adına yapılan önemli kazanımlardan birisi oldu.

Emirdağ Açık Cezaevi Müdürlüğü'nde 2 müdür, 62 memur ve ortalama 350 mahkum yer alırken; bunları tüm ihtiyaçları Emirdağ'dan karşılanmaya başlandı. Memur sayısına ek olarak 48 personel talep edildiği alınan bilgiler arasında yer alırken AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı İnş.Yük.Müh.Serkan Koyuncu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Koyuncu açıklamasında "Emirdağ'daki açık cezaevinin Bolvadin ilçemize bağlanmasıyla ilgili gelen bilgiler üzerine Emirdağ'daki mahkum sayısını artırmak ve memurların Emirdağ'a gelmesini sağlamak için gerekli girişimlerde bulunduk. Şu an kurum 2 müdür, 62 memur ve 350 civarında mahkuma hizmet veren bağımsız bir müdürlük haline geldi. Ayrıca Bolvadin'de yer alan infaz hakimliği için de Ankara'daki görüşmelerimiz sonrasında Emirdağ'a alınması talebimiz olumlu yanıt gördü ve Emirdağ'a infaz hakimliğini de aldırıyoruz. Kurumun tüm ihtiyaçları Emirdağ'dan karışlanıyor ve Emirdağ ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. 62 memur sayısı yeterli olmadığı ve 48 memura daha ihtiyaç olduğunu bakanlıktan talep ettik. Konuyla ilgili AK Parti Emirdağ İlçe Teşkilatımızdan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ'a, Afyonkarahisar milletvekillerimiz Ali Özkaya'ya, Hatice Özkal'a ve eski milletvekilimiz Halil Ürün'e teşekkür ediyoruz. Emirdağ adına yapılacak her şeye varız ve var olmaya da devam edeceğiz." dedi.

Fotoğraflar

  • Okunma: 6198

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • Yusuf Koyuncu

    Aslında karışmam böyle olaylara
    Ama birebir şahit olduğum için yazma gereği duydum
    Emirdağ cezaevinde yatan Musa abiye yardım edeceğim deyip sonra Musa abi sizden yardım istediğinde neden umursamadınız
    Madem yardım etmeyecektiniz
    Neden Adama yardım sözü verdiniz
    Şimdi çıkmış diyorsunuzki cezaevini biz getirdik şöyle yaptık böyle yaptık
    İşiniz gücünüz insanları pofpoflayarak oy elde etmeye çalışmak
    Yazıklar olsun

  • Eses

    Has emirdagli memlekete yapilan hersey iyidir hicbiri faso fiso degildir.istiyorsan ben sana yapilanlari bir sayiyim mobese,atik su aritma tesisi,sgk binasi,emniyet binasi,adliye binasi,kent ormani , yedikapi baraji,icme suyu aritma tesisi,universite kiz ogrenci yurdu,ortaogretim kiz yurdu, bunlar faso fisomu ya yigidi oldur ama yapilanlarin hakkini yeme emirdagi herseyin en guzeline ve en iyisine layiktir.

  • Has Emirdağlı

    Emirdağ'a en önemli yatırım yapcaksan başkan, doğalgazı getir herkes senden bunu bekliyor. Emirdağda yaşayan yaşlılar artık solunumu bari temiz hava ile son günlerini geçirsinler. Em büyük yaparsan yatırım ir an önce doğal gaz. diğerleri faso fiso.

  • güzel

    güzel haber, tebrikler. doğalgaz ve gömü-emirdağ yolunun çift yol olacağı müjdeside bekliyoz.

  • Veteriner Hekim Kadir Koyuncu

    İlçemizin köy olmaktan kurtulup, daha yaşanabilir bir ilçe ve şehir olması için yaptığı katkılarından dolayı sayın Ak parti ilçe Başkanı Serkan koyuncu, yu canı gönülden kutluyorum ..ve kendilerine çok teşekkür ediyorum

  • Emirdagli

    Gitmesi bir hataydı ama önemli olan hatadan dönülmesi oldu, emirdaga ekonomik yönden azda katkı sağlayacağını ve orda hemşehrilerimizin çalışma imkânı doğduğunu düşünüyorum
    Tebrikler