Brüksel'de OHAL Devam Ediyor

Haberler / Güncel

Brüksel'de OHAL Devam Ediyor

Üç gündür Belçika’nın başkenti Brüksel ve çevresinde devam eden ‘olağanüstü hal’ gelecek Pazartesi gününe kadar uzatıldı. Belçika Başbakanı Charles Michel güvenlik toplantısından sonra yaptığı açıklamada alarm seviyesinin bir hafta daha en üst düzeyde kalacağını duyurdu. Okulların Çarşamba günü açılacağı Brüksel’de, metro ulaşımının ise kademeli olarak başlayacağı belirtildi.

İŞİD’in 13 Kasım gecesi Paris’te130 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan sonra Brüksel ve çevresinde alarm seviyesi 4’e yükseltilmişti. Metro ulaşımı durmuş okullar ise tatil edilmişti. Paris saldırılarını yapanların birçoğunun Brüksel’den gittiğinin anlaşılması ve saldırıda yer aldığı iddia edilen Salah Abdeslam’ın ise Brüksel’e geri döndüğe ilişkin güçlü kanıtların ortaya çıkması sonrası hükümet olağanüstü hal ilan etmişti.

Başbakan Charles Michel düzenlediği basın toplantısında, “Kriz merkezi, alarm seviyesini dörtte tutmaya karar verdi. Bu, en üst seviye ve tehdinin yakın ve ciddi olduğuna işaret ediyor. Tehdit seviyesi gelecek Pazartesi yeniden değerlendirilecek” dedi.

Brüksel ve çevresi dışındaki yerlerde ise alarm düzeyinin üçüncü seviyede kalacağını açıklandı. Pazar günü Belçika polisinin operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişi serbest bırakıldı. Öte yandan Salah Abdeslam’ın yakalanması için operasyonlar aralıksız devam ediyor.

  • Okunma: 2304

Yorumlar (0)Yorum Yap