Bu da Emirdağ'ın 'Hisseli Harikalar Kumpanyası'

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Bu da Emirdağ'ın 'Hisseli Harikalar Kumpanyası'

Merhaba değerli ziyaretçilerimiz,

Yıllardır www.emirdag.gen.tr’de Emirdağ'ın gündemini meşgul eden konular hakkında yazılar, yorumlar, eleştiriler, görüşler dile getiriliyor. Herkes bir şekilde görüşlerini ortaya koyuyor. Destekleyenlerin yanı sıra eleştiri yapanlar da, her kesimden insan bu sayfalarda kendisine yer buluyor. Ancak, son aylarda başlayan ve Emirdağ’da gündemi eline alarak kamuoyunu istediği gibi yönlendirmeye çalışan, bugünden yıllar sonrasının menfaat hesaplarını yazan bir takım kişiler bu ilk yazımı yazmama vesile oldular. Gelin bu arkadaşlara ve onların çalışmalarına kısaca bir göz atalım...

Malum Emirdağ küçük ve gün geçtikçe de küçülen bir yer. Bu küçülen Emirdağ’da son aylarda, kendi tabirimle, bir "Hisseli Harikalar Kumpanyası" başlamıştır (Aslına bakarsanız böylesi bir duruma bu kadar özel bir müzikalin ismini vermek bile ayıptır; ama yakışanı da budur). Gerek medyadan gerekse yerel yönetimdeki kişilerin yakınlarının bulaştığı bu kumpanya, Emirdağ’da gündemi elinde tutabilmek, kamuoyunu istediği şekilde yönlendirebilmek adına elinden geleni yapmaktadırlar. Bugün o kumpanyanın iki farklı alanından sizlere bahsedeğim: birincisi yorumlar, diğeri ise bir anda ortaya çıkan ve gündem oluşturmaya çalışan yazardır...Saygı çerçevesi içerisinde görüşlerini özgürce ortaya koyan binlerce vatandaşın yansımalarıdır yorumlar... Gerekli sözlü olarak dile getirilen gerekse sanal ortamda yazılan yorumların kısmen de olsa Emirdağ’da zaman zaman gündemi ortaya koymak açısından önemli olduğu kanısındayım. Ancak, yorumlarda haddi aşan meselelere değinerek insanları ve olguları sindirmeye çalışanlar bu kumpanyanın en önemli öğeleridir aynı zamanda. Sanal dünyanın verdiği özgürlükle gündemi eline almaya çalışan dün kara gözüküp bugün ağaran gazetecilerdir de diğer öğeleri... Bugün 20.000‘ne yakın yorum bulunan www.emirdag.gen.tr sitesine günde onlarca yorumlar gelmektedir. Ancak, son günlerde yazılan bazı yorumlardaki asıl amaç, yıllardır yayın yapan siteyi sindirmek, eleştiriden yoksun bırakmak olduğu ortadadır ve bu işi yapan iki isim tespit edilmiştir, bu isimler gerektiği takdirde açıklanacaktır, tıpkı burada açıklanacak olan ilk isimde olduğu gibi.

Kumpanyanın diğer ayağı olduğunu düşündüğüm durum ise bir anda ortaya çıkarak, yazarlar türeterek geleceğe yatırım yapanlardır. Geçtiğimiz yıl birden ortaya çıkarak yazılar yazan ve bizi şaşırtmayarak bu yazarı pohpohlayan, yücelten isimler yine kumpanya dahilinde hareket etmektedirler. İsimsiz yazarları gizemli bir hava meydana getirip Emirdağlıları aptal yerine koymaya çalışırken; Emirdağ’da görevini yürüten yerel yöneticiler hakkında yazdıkları yazılarla kendisine ne kadar da yakın olduklarını bilmeden vurgulamaktadırlar. Yazarı bilmiyormuş, tanımıyormuş ve yazar sanki yıllardır Emirdağ’da yaşamını sürdürmüş bilgili, tecrübeli biriymiş gibi davranıp “Yine gündeme damga vurdu” gibisinden başlıklarla “eli mahkum” destekleyenler de bu oyuna alet olmaktadırlar. İsmini yazmaktan çekinen bu isimsiz kahramanımız, ne zaman tükenir bilemeyeğim "tükenmez kalem" yazar da ta başından beri içinde olduğu olaylar hakkında sanki yeni duymuş gibi davranıp “Geceyi galiba bir gazeteci organize ediyor duyduğumuz kadarıyla...” sözleri ile bir kez daha Emirdağlıları aptal koltuğuna oturtma çabasındadır.

Yine aynı isim utanmadan yayınlanan yorumlar hakkında serzenişte bulunmaktadır. Ancak, gerek www.emirdag.gen.tr’de yayınlamayan ve diğer arkadaşların hit yapma çabası ile yayınladıkları yorumların sahipleri aynıdır. Bugün www.emirdag.gen.tr’yi sindirmeye çalışan, zaman zaman yayınlanan yorumları nedeniyle başka birçok ismi zan altında bırakan yine aynı kişidir. Bu arkadaş Denizli’dedir. Şaşırtıcı olmamakla birlikte Denizli’de eğitim hayatını sürdüren belediye başkanının oğludur kendisi.

Burada bahsettiğim olaylarla Emirdağlılardan çok Emirdağlılık taslayanlar, Emirdağ’ı ellerinde oynatmak isteyenlere bu yazı www.emirdag.gen.tr adına yayınladığım ilk yazımdır.

Kendileri isimlerini yazma cesaretini gösteremeyeceklerdir. Ancak, onlar isimlerini yazma, yayınlayanlar da kendi iradelerini ortaya koyma cesaretlerini gösteremeseler de canları sağolsun... Bu ve bu gibi isimleri zaman zaman biz yayınlarız, zaman zaman da okuyan zaten anlar... www.emirdag.gen.tr olarak sürdürdüğümüz yayınımız devam edecektir bundan da şüpheleri olmasın.

Saygılarımla

Mert Emin Kalender

  • Güncelleme: 26.01.2010 21:58
  • Okunma: 2897

Yorumlar (0)Yorum Yap