Çanakkale'deki 335 Emirdağlı Yiğit

Haberler / Güncel

Çanakkale'deki 335 Emirdağlı Yiğit

Son günlerde ülkemizde yaşanan birlik ve beraberliğimiz bozmaya yönelik tehditler ve askerimize-polisimize kalleşçe yapılan saldırılar sonrasında birlik ve beraberliğin en üst seviyede olduğu Çanakkale Muhaberesi'nde şehit olan Emirdağlı askerlerin isim soy isimleri, şehitlik tarihleri ve şehit olduğu yerler belli oldu.

Eceabat adlı internet sitesinde yer alan Çanakkale Şehitleri listesinde Emirdağlı 335 yiğidin isimleri de yer alıyor. Sitenin ön sözünde "Aslında her şey Şu Çılgın Türkler kitabındaki Çılgın Türkleri merakla başladı.İsimleri neydi, nerelerden gelmişlerdi, Evli miydiler bekar mı, Sevdiklerini arkada bırakarak Vatan sevgisi ile dolu bu insanların babalarının adları neydi, nerede şehit düştüler?" bilgileri yer aldı.

Emirdağlı 335 Çanakkale şehidinin şehadet bilgilerinin yanı sıra şehitlerin askeri bilgileri de yer alıyor.

  • Okunma: 4315

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • üzeyir yörü

    Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bu yıl 18 Mart Şehitleri Anma haftası etkinlikleri nedeniyle bu şehitlerimizin listesini adını bahsettiğiniz siteden indirdik, köy köy düzenledik Emirdağ Kaymakamlığına vermiştik. Kaymakamımız Akın AĞCA bu listeyi tablo halinde hükümet binasının girişinde sağ tarafta pano halinde asılıdır. Tüm şehitlerimize (O açmadan solan goncalarımıza) Allahtan gani gani rahmet, gazilerimize sağlık sıhhat , yakınlarına da sabrı cemil diliyoruz.