Carfi'den Emirdağ'daki Müdürlere Seminer

Haberler / Eğitim

Carfi'den Emirdağ'daki Müdürlere Seminer

2017/2018 Eğitim-Öğretim yılında uygulanmaya konulacak yeni eğitim–öğretim müfredat programının sunumu Şehit Muhammed Tufan Ortaokulu Toplantı Salonunda Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet CARFİ tarafından gerçekleştirildi.

Yeni eğitim–öğretim müfredat sunumunda Emirdağ'da görev yapan okul müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları hazır bulundu. Emirdağ İlçe Milli Eğitim MüdürüAhmet CARFİ yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle sunumuna başladı. Milli Eğitim Bakanlığımızın değişen felsefesi doğrultusunda müfredatları geliştirme, yenileme ve güncelleme çalışmalarının 2005'te başlayıp 2015-2016 eğitim öğretim yılında tamamlandığını, öğretim programlarıyla ilgili çalışmaların 2016-2017 eğitim öğretim yılının başından itibaren farklı boyutlar kazanarak 51 müfredat ekseninde kapsamlı bir yenileme çalışması şeklinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet CARFİ Emirdağ'da görev yapan tüm öğretmenlere 5-15 Eylül tarihleri arasında yeni eğitim–öğretim müfredat sunumunun yapılacağını söyleyerek, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 1.,5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlayacağı bildirildi. Öğrenme, öğretme teori ve yaklaşımlarındaki yenilik ve gelişmeler doğrultusunda çağın gerekliliklerini, ferdin ve toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanan yeni müfredatın idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerin tamamına tanıtılması gerektiğini, gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica etti. Yeni müfredat programının hazırlanmasında milli değerlerin ön planda tutulduğunu, vatanseverlik ve dürüstlük değerlerinin ön plana çıkarıldığını, güncel gelişmelerinde programa eklenerek daha sade ve ihtiyaca cevap veren bir program olduğunu belirtti.

Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yeni müfredatla ilgili dokümanların bulunduğunu, programla ilgili konularda her zaman yardımcı olunacağını belirterek; okullarımızda yapılacak olan okul aile birliği toplantılarına davet edildiği takdirde Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak yeni eğitim –öğretim müfredat sunumunun bizzat kendisi tarafından yapabileceğini belirterek yeni eğitim –öğretim müfredat sunumuna son verdi.

  • Okunma: 2865

Yorumlar (0)Yorum Yap