Çay Dere Temizlendi

Haberler / Güncel

Çay Dere Temizlendi

Emirdağ Belediyesi Rıhtım Boyu Projesi kapsamında sürdürülen çalışmaların yanı sıra, Emirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından da ilçemiz içerisinden geçen Çay Dere'de temizlik çalışmaları yürütülüyor.

Bu kapsamda belirli dönemlerde bakıma alınarak temizliği yapılan Çay Dere'nin, yaklaşan kış mevsimi öncesinde gerekli bakım ve temizliği yapılarak önlemler alındı. Yaklaşık 10 gündür devam ederek tamamlanma aşamasına gelen çalışmalarda; moloz, kurumuş ve kırılmış dal parçaları, kumlar, miller ve benzeri maddelerin zamanla dere yataklarında birikmesi sonucu oluşan ve hem görüntü kirliliğine hem de koku ve böceklenmelere neden olan yığınlar, kış şartlarında olumsuz etki yapmaması için ortadan kaldırıldı. Bunun yanı sıra dere kenarlarına atılmış olan moloz ve benzeri atıklar temizlenirken; iş makineleri ile de derelerin içinde ki kum yığınları kaldırıldı.

KIŞ MEVSİMİ ÖNCESİNDE GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI
Emirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yaptıkları açıklamada kış mevsimi öncesinde şehir içerisinde bulunan derenin atıklardan ve çöplerden temizlenmesi için çalışma başlattıklarını, yaklaşık 10 gündür süren çalışmalarda tamamlanma aşamasına gelindiğini ve kış mevsiminde Çay Dere'de herhangi bir sorun yaşanmaması için çalışmaların kararlı bir şekilde devam ettiğini belirttiler.

Gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının ardından, geliştirilmeye devam eden proje kapsamında ilerleyen zamanlarda Çay Dere'den akan su ile birlikte ışıklandırma çalışması vb. yapılacağı ve Çay Dere'nin görsel güzelliğe kavuşacağı belirtildi.

  • Okunma: 3549

Yorumlar (0)Yorum Yap