ÇED Gerekli Değil Raporu Verildi

Haberler / Güncel

ÇED Gerekli Değil Raporu Verildi

Emirdağ'a bağlı Karacalar Köyü mevkiinde bulunan maden ocaklarından çıkarılan doğal taşlar ülkemizin olduğu kadar dünyanın da her yanına taş ihracatı yapmaya devam ediyor. Burada bulunan maden ocakları madenlerinde yapacakları en küçük bir değişiklik için bile Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gerekli izinleri alması gerekiyor.

Bölgede bulunan bir maden firması tarafından maden ocağının kapasitesi artırılması için Afyonkarahisar Valiliğine yapılan başvuru sonrasında "Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir" kararı verildiği Emirdağ Kaymakamlığına, Emirdağ Belediye Başkanlığına ve Karacalar Köyü Muhtarlığına bildirildi. Bu kararın 15 gün boyunca Karacalar Köyü'nde askıda kalmasına karar verilirken; Emirdağ Kaymakamlığı da İnternet sitesinden bu kararın aslını yayımladı.

Peki ÇED nedir?
Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak
önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmalar bütünüdür.

Ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında koruyarak, yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını ve alternatif çözümlerini, ilgili
tüm tarafların görüş, kaygı ve önerilerini de dikkate alarak işletme öncesi, işletme sırası ve işletme sonrasını da içine alarak değerlendirilmesinin, izlenmesinin ve denetlenmesinin yapıldığı bir süreçtir.

  • Okunma: 2027

Yorumlar (0)Yorum Yap