Cengiz Sağlam'ın 23 Nisan Mesajı

Haberler / Güncel

Cengiz Sağlam'ın 23 Nisan Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sağlam, 23 Nisan, tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir bayram olmanın yanında, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiği gündür” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini anımsatan Cengiz Sağlam, “23 Nisan 1920’de kurulan Meclis, ülkenin içinde bulunduğu şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklal Mücadelesi’ni başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Bu bakımdan 23 Nisan tarihi, sadece çocuk bayramı olmanın yanında, milli egemenliğin millete ait olduğunun ilan edildiği gündür” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin ve dünyanın geleceğinin çocukların ellerinde şekilleneceğini kaydeden Cengiz Sağlam, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Çocuklarımız, milli egemenliğimizin devamlılığını sağlayacak en önemli kaynağımızdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı olarak yetişmelerini sağlamak hepimizin ortak hedefidir. Bilindiği üzere Türkiye’de, 24 Haziran’da yapılacak seçimle yeni bir dönem başlayacak. Gönül rahatlığı ile ifade edebiliriz ki; millet iradesinin daha güçlü bir şekilde temsil edileceği Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sayesinde çocuklarımız daha büyük, daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye’de yaşayacaklar. Dünya barışına katkı sağlaması temennisiyle bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum.”

  • Okunma: 3473

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • meral VURAN

    sayın hmşerım bu defa asla basamak olma.ilk 3 de yer vermezler ıse..............................

  • bülent

    yola devam...bu defa ilk üçde sıra verilmeli..

  • alp kılıç

    23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN VATANIMIZA MİLLETİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN ,CENGİZ SAĞLAM ANKARADA EMİRDAĞLILAR İÇİN HER ZAMAN YARDIMCI OLAN .MİLLETVEKİLLİĞİNİ ÇOKDAN HAK EDEN BİRİSİDİR İNŞALLAH LİSTEDE SEÇİLECEK YERDE OLUR

  • mehmet koçak

    Bu seçimde Afyon 1 nci adaylık hakkınız.selamlar