CHP Emirdağ Adayının İsmi Parti Meclisinde

Haberler / Siyaset

CHP Emirdağ Adayının İsmi Parti Meclisinde

CHP'de, 24 Ekim'de toplanan Parti Meclisi'nde (PM) 105 ilçe ve belde belediye başkan adayı açıklanırken, 150 civarında aday ise haftaya toplanacak olağanüstü PM'de belirlenecek. Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP'de Parti Meclisi 14 Kasım Çarşamba günü olağanüstü toplanacak.

Edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilecek toplantıda, aday profilleri üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak.

Parti örgütlerinden gelen talepler, anketler ve Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) değerlendirmeleri sonucunda, belediye başkan adaylığı konusunda üzerinde hemfikir olunan isimlerin ele alınacağı toplantıda, PM'nin de onayını alan isimlerin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından açıklanması bekleniyor.

PM'nin bu toplantısı sonrasında partinin onayını almış, çoğunluğunu ilçe belediye başkan adaylarının oluşturacağı yaklaşık 150 ismin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade ediliyor.

CHP'de Emirdağ Belediye Başkan aday adaylığı için herhangi bir isim başvuruda bulunmazken; partililer Emirdağ'da yapılan görüşmeler sonrasında; CHP Genel Merkezine daha önce CHP Emirdağ İlçe Yönetiminde görev yapmış, Emirdağ Belediye Meclis üyeliğinde bulunmuş, Muhasabeci Barış Can'ı önerdiği öğrenildi.

Barış Can'la yapılan görüşmelerin olumlu geçmesinin ardından CHP Parti Meclisinden çıkacak olan isimlerin arasında CHP'nin Emirdağ Belediye Başkan adayı olarak Barış Can isminin onaylanması bekleniyor.

  • Okunma: 4402

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Zafer

    Chp bu seçimde de hüsrana uğrayacak desenize.

  • Metin SAYIN

    Hayırlı uğurlu olsun