CHP Emirdağ'dan Kılıçdaroğlu'na Destek

Haberler / Siyaset

CHP Emirdağ'dan Kılıçdaroğlu'na Destek

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 81 il başkanı ve ilçe başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek amacıyla ortak bildiri yayımladı. CHP Genel Merkezi önünde Burdur İl Başkanı Barış Ayten'in okuduğu bildiride görevini bilinçli olarak ihmal eden veya bu saldırıyı düzenlediği yönünde çok ciddi şüpheler bulunan kişilerle ilgili hukuki sürecin hızla başlatılması istendi. Programa CHP Emirdağ İlçe Başkanı Recep Özer de katıldı.

Şehit polislerin cenaze töreninde saldırıya uğrayan ve tehdit edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP'nin 81 İl Başkanı'ndan tam destek geldi. CHP'li İl Başkanları adına CHP Genel Merkezi önünde yapılan açıklamayı CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten okudu. Barış Ayten, "Bugün gelen her şehidin sorumlusu, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmış olan Erdoğan ve AKP yöneticileridir. Şehitlere 'kelle', PKK terör örgütü lideri Öcalan'a 'Sayın' diyen, 'şehit cenazesi gelince yaygara çıkartıyorlar' ifadesini kullanan, 'AKP ile PKK doğrudan görüşüyor' diyerek işlediği suçu itiraf eden, Erdoğan ve AKP yöneticileri, PKK'nın şehirleri silah deposu haline çevirmesine, vergi mahkemeleri kurmasına, trafik kontrolü yapmasına hatta asker alma şubeleri açmasına göz yummuş, valilere verdikleri 'dokunmayın' talimatı ile PKK'nın önünde siper olmuştur. Tarihe geçen bu büyük suçların üstü, çirkef politikalar, aşağılık saldırılar ve mesnetsiz iftiralar ile asla kapatılamaz. Bu büyük suçların hesabını sormak CHP'nin asli görevidir" diye konuştu.

ÇAKALLARIN KURŞUNLARI, BİZLERİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ
Basın bildirisinin okunmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kema Kılıçdaroğlu, partililere hitap etti. Kılıçdaroğlu, şehit cenazelerinde yaşanan olayları Müslüman olduğunu iddia eden hiç kimseye yakıştıramadığını belirterek, "Tüm olayların üzerine cesaretle gidiyoruz. Hiç kimseden ve kurumdan korkumuz yok. Mücadeleyi birlikte yapacağız. Asla ve asla mücadelemizden ödün vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Söyledim. Eğer işin ucunda hayatımızı kaybetmek varsa, birilerinin çakalların kurşunuyla tehdit edileceksek asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu.
CHP Genel Merkezi önünde yapılan konuşmalardan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İl Başkanları, basına kapalı bir toplantı yaptı.

HİÇBİR BASKI, CHP'LİLERİ YILDIRAMAZ
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve Afyonkarahisar'daki ilçe başkanlarından bazılarıyla Ankara'daki programa katıldı. CHP Emirdağ İlçe Başkanı Recep Özer, "Afyonkarahisar'dan gelerek genel başkanımıza olan desteğimizi gösterdik. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı CHP'yi ve CHP'lileri yıldıramaz." dedi.

  • Okunma: 3046

Yorumlar (7)Yorum Yap

  • mustafa

    Chp liler olarak siz; hem akp-pkk elele vererek o kadar şunu yaptı bunu yaptı diyeceksiniz hemde chp akp nin yaptığı aynı hatayı yapınca sırf kendi partiniz olduğu için destek vereceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. O halde chp ile akp benim gözümde aynı kefede. Onun için chp liler akp yi pkk konusunda eleştirmede hiç inandırıcı olamıyor. Farklı olmalısınız. genel başkanın hata yapınca desteklemezsen ozaman sen akp den farklı olursun. Sizinki aynı yolda rekabet etmeye benziyor.

  • Sosyalist

    Mocca arkadaş.Kasetli gnl başkanımz olaydan snra gerekeni yapmıştır.istifa etmiştir.Sizinkiler ne yaptı ? Mhp veya Akp ?
    Yıllardır akp ye bastonluk yapan bahçeli naptı?terör araştırılsın önergesini akp mhp bir olup reddetmediler mi?
    Her türlü yolsuzluğa bulaşmış akp yöneticileri ne yaptı?
    Haburda davul zurnayla karşılama olayına ne diyeceksin merak ediyorum?Terörist başıyla görüşen akp'li devlet yetkililerine ne diyeceksin?Fetocılara 'ne istediler de vermedik' diyenlere ne diyeceksin?lütfen cvp

  • Ataturk

    EN BUYUK CUMHURIYET HALK PARTISI yasasin tam destek

  • mocca

    Sosyalist arkadasim, kizma. Ben değil, kasetli genel başkanınız söyledi bunu.

  • Sosyalist

    Ve ya davul zurnayla teröristleri dağdan indirselerdi demi ?
    Ya da kutsal şehitlerimize 'kelle' deselerdi...
    Ya da Oslo ' da görüşme yapsalardı ?
    Ya da Terörist başının imralıda kaldığı odaya nem geçirmez duvar kağıdı yapsalardı i tv koysalardı odasına , hergün gazete verselerdi ?
    Bilip bilmeden konuşmak sizin gibi ak zihniyetlere yakışır.
    Beyin var fikir yok !

  • Mesut

    Bencede iyi salladik deyip hdp oy topluyorlardi pilav dokuyorlardi

  • Mocca

    Hazir destek olmaya gitmisler, ordan cezaevine ugrayip bide DHKP -C ve PKK ya destek olsalardi. Genel baskanlari iyi bilir.