CHP'den Emirdağ Köylerine Hayır Ziyareti

Haberler / Siyaset

CHP'den Emirdağ Köylerine Hayır Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Başkanlık Sistemi ile Cumhurbaşkanlığı makamının etkiye ve yönlendirmelere açık hale getirileceğini, ülkenin kaderiyle ilgili kritik kararlarda birçok hatanın yapılabileceğini söyledi. Köksal, "Böyle bir durum, ülkenin anahtarını dış güçlere teslim etmektedir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Emirdağ ilçesi, Davulga Beldesi, Türkmen Köyü, Çaykışla Köyü, Yenikapı Köyü, Yeniköy, Toklucak Köyü, Salihler Köyü ve Ekizce Köyü'nü ziyaret etti. Köksal, ziyaretlerinde 16 Nisan'da neden "Hayır" oyu verilmesi gerektiğini anlattı.

DOĞRULAR VATANDAŞA ANLATILMALI
Anayasa Değişikliği teklifi ile ülkenin yol ayrımında olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Getirmek istedikleri sistem tek adam yönetimi. Egemenlik devredilemez, egemenliğin sahibi millettir. Bu anayasa teklifi ile tek adam da tüm yetkiler toplanacak. Demokraside ve çağdaş hukuk devletinde tek adamlık diye bir durum söz konusu değildir. Devlet bir kişiye emanet edilemez. Kaldı ki, yurttaşlarımıza Anayasa değişikliği hakkında AKP yeteri kadar bilgilendirme yapmıyor. Bütün açıklığıyla doğruların vatandaşa anlatılması lazım" dedi.

TOPLUM ÖTEKİLEŞTİRİLEREK İSTİKRAR SAĞLANAMAZ
Camiye, kışlaya, adliyeye, okula siyaset girmemesi gerektiğini ifade eden Köksal, "Bu kurumlara siyaset girerse toplum ayrışır. Vatandaşlarımız kavga, gerilimden bıktı. Sanayici üretmeli, esnaf çalışmalı, kar etmeli, alın terinin karşılığını almalı, işsizlik önlenmeli. 15 yıldır iktidardalar ülkenin sorunlarını çözmelerinde kendilerine kim engel oldu. Ekonomide istikrarı sağlamak için toplum içinde uzlaşma sağlanmalı. Toplumu ötekileştirerek, ne sosyal, ne ekonomik istikrarı sağlayamazsınız. Kısacası Anayasalar toplumsal uzlaşmanın belgesidir. AKP'nin Anayasa teklifine baktığınızda Cumhurbaşkanının kaç yardımcısı olacak 50 tane mi, 100 tane mi bunu bile bilen yok. Başkanlık sistemi ile Türkiye’nin işleyişi ve idari yapısıyla ilgili bütün kararnameleri Başkan çıkaracak. “Hayır” bu memleket için hayırlı olacak" şeklinde konuştu.

  • Okunma: 4797

Yorumlar (0)Yorum Yap