CHP'li Köksal, Emirdağ'ı TBMM Gündemine Taşıdı

Haberler / Eğitim

CHP'li Köksal, Emirdağ'ı TBMM Gündemine Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Emirdağ’daki okul sorununu da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.

EMİRDAĞ’DA YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK MI?

Milletvekili Burcu Köksal, Emirdağ’daki eğitim sorununu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. Köksal, soru önergesinde, “Emirdağ, Ege Bölgesinin kuzeydoğusunda, İç Anadolu sınırında yer alır. Afyonkarahisar’a 73 kilometredir. Halkın büyük bir bölümünün geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Diğer bir bölümü de geçimini ticaretle sağlamaktadır. İlçemizde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi var olup belli başlı bölümlerde eğitim vermektedir” ifadelerini kullandı.

Köksal, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’a şu soruları yöneltti:

“Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin içeriğinin genişletilmesi, okullarımızın bulunduğu bölgeye yönelik bölümlerin açılması ve öğrenci kabul edilmesi bölge ekonomisi ve gelişimi için faydalı olacağı inancıyla 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında okullarımızda yeni bölümler açmaya yönelik bir çalışmanız var mıdır? İlçemiz ekonomisi ve gelişimi için faydalı olacak; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mevcut olmayan gıda, hayvancılık, ısıtma ve sıhhi tesisat, inşaat, kuaförlük, dericilik, kaynakçılık ve pazarlamacılık gibi bölümlerin açılmasını düşünüyor musunuz?”

  • Okunma: 2820

Yorumlar (0)Yorum Yap