Çiftlikli Alişan Hoca, Türkiye'yi Ağlattı

Haberler / Medya

Çiftlikli Alişan Hoca, Türkiye'yi Ağlattı

Eğitimci ve yazar kimliği ile tanınan Alişan Kapaklıkaya TRT Diyanet kanalında katılmış olduğu Yeni Güne Merhaba adlı programda paylaştığı, kardeşi ile başından geçen pantolon hikayesi izleyenleri yasa boğdu. Video kısa sürede tıklanma rekoru kırdı. Kapalıkaya “Sevginizi gösterin sevdiklerinize” mesajı ile tüm dinleyenlere ibret oldu.

Alişan Kapaklıkaya 1962 yılında Eskişehir Sivrihisar’da dünyaya gelmiştir. Aslen Emirdağ'a bağlı Çiftlik köyünden Abdil Kapaklıkaya'nın 4 kardeşinden biri olan Alişan Kapaklıkaya yoksul bir ailenin evladıydı. Alişan Kapaklıkaya evli ve kanser tedavisi gören bir kızı var.

Alişan Kapaklıkaya 1981 – 1985 yıllarında Marmara Üniversitesinden mezun oldu. 1985 – 2000 yılları arasında Adana Merkez’de bulunan liselerde öğretmenlik yaptı. Aynı zaman da 1987 – 1992 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2000 yılında NLP ile tanıştı. NLP ve eğitimi öğrеnmеk Konusun da uzmаnlık alarak uluslarası аlаnlаrdа çаlışmаlаr yaptı. NLP’nin insan yaşamına getirdiği kaliteyi fark etti. Araştırmalarında derinleştikçe bizim türkülerin yabancıların sazıyla söylenemeyeceğini anladı. Öğrendiklerini önce kendi hayatına uyguladı. Etkili olduğunu anlayınca eğitimlere başladı.

Bizim Çocukluğumuzda Var Yoktu, Yok Vardı...

Yoksul bir ailede dört kardeşten biri olarak dünyaya gelen Alişan Kapaklıkaya, "Bizim çocukluğumuzda var yoktu, yok vardı" sözleriyle çocukluğunda yaşadığı ibret dolu olayı anlattı. Sosyal medyada "Siyah Pantolon" olarak yayılan hikaye ile Kapaklıkaya adeta tüm Türkiye'yi gözyaşlarına boğdu. Küçük kardeşi Rafet'e babasının durumunun olmaması nedeniyle pantolon alamadığını ve sonrasında yaşananları anlatırken stüdyodaki herkes duygusal anlar yaşadı.

Kızı Kanser Tedavisi Görüyor
Çocuk yaşta kardeşini kaybeden Kapaklıkaya'nın kızı da şu an kanser tedavisi görüyor. Kapaklıkaya, yayında "Benim küçük kızım kanser, tedavi görüyor ve ben evladımın yanındayım. Sağken söylüyorum, onun gözlerine bakıp sevdiğimi söylüyorum." derken göz yaşlarını tutamadı.

Video Sosyal Medyada Paylaşım Rekoru Kırdı

Siyah pantolon hikayesi ile izleyicileri geçmişte bir yolculuğa çıkaran Alişan Kapaklıkaya'nın yaşamış olduğu hikaye sosyal medyada kısa sürede paylaşım rekoru kırdı. "Bizde bulamadığı neyi cep telefonlarımızda arıyor çocuklarımız? Huzuru arıyor. Çocuklarımızı köşe başlarında kötü yollara düşürmek için bekleyen insanlar neden ana-babaların bazılarından daha güler yüzlü davranıyorlar?" diyerek yaşantısı üzerinden günümüz gençlerinin mutsuzluklarına dair tespitlerde bulunan Kapaklıkaya ebeveynlerin çocuklarına sevgisini göstermekten çekinmemeleri gerektiğini dile getirdi.

Video

  • Okunma: 13692

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • SIĞIRCIK ÇEVDER YÖNETİM KURULU

    Bir proğram dahilinde Eskişehirli hemşehrilerimizle buluşacaktır.
    Derneğimiz tarafından düzenlenecek bu proğrama ŞAHSINIZDA TÜM EMİRDAĞLI KARDEŞLERİMİZİ MİSAFİR ETMEKTEN ONUR DUYARIZ EMİRDAĞ DERNEĞİNİN ÇALIŞMALARINI YAKINDAN TAKİP EDİP TAKDİRLE KARŞILIYOR, ÇALIŞMALARINIZIN BAŞARI İLE DEVAMINI DİLİYORUZ.

  • SIĞIRCIK ÇEVDER YÖNETİM KURULU

    Alişan kardeşimiz Derneğimizin 40 üye numarası ile kurucu üyesi olup sığırcık köyonden KÖKLÜ VE KÖYÜN KURUCUSU HACI ÖMER OĞULLARINDAN OSMAN DEDENİN 99 TORUNUNDAN BİRİDİR Çiflik köyünde KAPAKLIKAYA SOYADI olmadığı gibi HATTA EMİRDAĞ VE AFYON İLİ VE HİÇ BİR İLÇESİNDE KAPAKLIKAYA SOYADINI TAŞIYAN HİÇ BİR FERT BULUNMAMAKTADIR. BU YAZIYI YANLIŞLIKLA PAYLAŞTIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM. DERNEĞİMİZİN KURULUSUNDA EMEĞİ GEÇEN EĞİTİMCİ YAZAR ALİŞAN KAPAKLIKAYA HOCAMIZ DERNEĞİMİZ ADINA TERTİPLEYECEĞİMİZ