Cumhuriyet'in 94.Yılı Törenlerle Kutlandı

Haberler / Güncel

Cumhuriyet'in 94.Yılı Törenlerle Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve Cumhuriyet Bayramının 94'ncü yıldönümü Emirdağ’da İlçe Stadyumunda düzenlenen törenle kutlandı. Törende, Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın ve Emirdağ İlçe Protokolü halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Sayın'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından törenler öğrencilerin hazırladığı etkinliklerle devam etti. Emirdağ Anadolu Lisesi'nden bir öğrencinin şiir okumasının ardından; Liselerarası Koordinasyon parkur yarışması gerçekleştirildi. Emirdağ Anadolu Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisinin ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve Cumhuriyet Bayramının 94'ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları ile çeşitli spor dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Emirdağ protokolü tarafından verildi. Kutlamalar okulların geçit töreniyle sona erdi.

Geçtiğimiz yıllara nazaran Emirdağ halkı bu bayrama duyarsız kaldı. Son yıllarda Emirdağlı vatandaşların ilgi göstermediği bayramda tribünler boş kaldı. Geçtiğimiz yıllarla karşılaştırıldığında ilginin azaldığı bayram kutlamalarında her geçen yıl izleyici sayısı düşmeye devam ediyor.

  • Güncelleme: 30.10.2017 11:38
  • Okunma: 1920

Yorumlar (0)Yorum Yap