Dedikodu...

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Dedikodu...

Dedikodu, dedikodu, dedikodu... Türk Dil KurumuTürkçe Büyük Sözlüğü'nde "Dedikodu" terimini şu şekilde tanımlamış: "Başkalarını çekiştirmek ve kınamak üzere yapılan konuşma, kov, gıybet, kılükal" Bizler de Emirdağlı olarak yaşam alanımızda hiç bir dedikoduya mahal vermemek için mücadele ediyoruz. Bu nedense Emirdağ'da böyle...
Yapacağımız her harekette, aldığımız en ufak bir malzemede bile; aman laf olmasın, dedikodu olmasın, diye uğraşıyoruz. Ama yaşamımızın her alanında dedikodu oluyor. En mutlu günümüzde, en kötü günümüzde bile her şey dedikoduyla devam ediyor. Emirdağ'daki siyasette bile dedikodu var. Yerel seçimlerde bile sokaktaki dedikodular seçimlere yön vermedi mi? 
Son zamanlarda Emirdağ'daki inşaat sektörünün içinde bulunduğu durumda da dedikodu varmış. İnşaat sektöründeki bu sürtüşme Mimar ve Mühendislerin havuz sistemine geçmesiyle başladı. Aldıkları bu kararlar daha fazla zarar etmemek adınaymış. Buna karşılık Emirdağ'daki İnşaat Ustaları da bir birlik kurdu. Onlar da kurdukları dernek ile kendi menfaatlerini korumaya çalıştılar. Her iki tarafı dinlediğinizde her ikisine de haklı diyorsunuz. E bunda çözüm yolu ne olacaktı?
Her iki tarafta fedakarlık edip bu işleri kendi lehine çevirebilirler.Son bir yıl içinde 200 ev satın alınmış Eskişehir'den! (Dedikodu.) Bunun 50 tanesi kesin Emirdağ'da ev yaptıracak olanlarmış! ( Bu da dedikodu) Emirdağ Belediyesi Meclisi'nde alınan Hazır Beton kararı sadece Emirdağ'da varmış! ( Dedikodu, yasalara göre Türkiye'nin her yerinde zorunlu.)
En güzelini Emirdağ Ticaret Odası Başkanı Abdil Demiral yaptı. Gelin arkadaşlar, derdiniz neyse çözelim. Yoksa Emirdağ kaybediyor, dedi. Çözüm yoluna ulaşılacak gibi yoksa Emirdağ'daki İnşaat Sektörü dışarıya bağımlı kalacak gibi.
Bu konudaki gelişmeleri takip edeceğiz. Bakalım dedikoduyla nereye kadar gideceğiz. Bizler sizlere haberlerimizle seslenirken dedikodulara göz yummaya çalışıyoruz. En doğrusunu sizlere vermeye çalışıyoruz. Bu arada Emirdağ Spor'da güzel şeyler oluyor. Bunları da takip ediyoruz. Bu arada bir dedikodu da Emirdağ Spor'dan ünlü teknik direktör Mesut Bakkal'ın futbolcu yiğeni Emirdağ Spor ile anlaşmış :)
Saygılarımla...

  • Güncelleme: 28.06.2010 21:34
  • Okunma: 2854

Yorumlar (0)Yorum Yap