Dünya'nın En Kaliteli Tohumları Emirdağ'da Üretiliyor

Haberler / Güncel

Dünya'nın En Kaliteli Tohumları Emirdağ'da Üretiliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Emirdağ ilçesine bağlı Eşrefli Köyünde düzenlenen ‘Sertifikalı Ayçiçeği Tohumluk Üretimi’ Tarla Günü programı Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda açılış konuşması yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak tarım alanında yapılan çalışma ve faaliyetlerin yanında ilimizde üretilen tarım ürünlerinin ilimize sağladığı katkılar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Törenin devamında çiftçi İbrahim Gürgen; "Emirdağ bölgesinde sözleşmeli ayçiçeği tohumu üretimiyle bölgemize ve çiftçimize ekonomik olarak katkı sağlanmıştır. %99,6'lık saflık oranıyla dünya'nın en kaliteli tohumları Emirdağ bölgesinde yetişmektedir. Sözleşmeli model ile de çiftçi emeğinin karşılığını almakta; şirketin çalıştırdığı bölge insanı ile ekonomik olarak katkı sağlanmaktadır. Tohumlarımızın yurtdışına satılmasıyla ülkemize de önemli bir katkı sağlıyoruz. Emirdağ'da üretim yapıldığı ilk günden bu yana teknolojik anlamda çiftçiler olarak makinelerimizin modernleşmesiyle önemli gelişmeler sağladık." dedi.

duygu ve düşüncelerini belirtmesinin ardından konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Güzel bir etkinlikle birlikteyiz. Hem buradaki yapılan çalışmaları yerinde görmek hem de siz değerli köylülerimizle tanışmak imkânı elde ettik. Bundan dolayı onur duyuyorum.” dedi.

Çağımızın tarımda birim alandan daha fazla üretim elde etmek çağı olduğunu vurgulayan Vali Tutulmaz; “Tarım alanında girdiler her geçen gün artmaktadır. Bunu yanında git gide artan rekabet ortamında öne geçebilmek ve üretimi daha fazla kazançlı hale getirmek için verimli çalışmamız gerekiyor. İşte bu tür tohumluk üretimlerinin daha fazla çiftçiye yansıması için kaliteli tohumlar kullanılması gerekiyor. Kaliteli tohumlar kullanacağız ki birim alandan daha çok verim alacağız. Ayrıca Devletimiz bu tür ürünlerde katma değer sağlayan çiftçilerimize önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Bu nedenle bütün çiftçilerimizin yetkili arkadaşlarımızla yakın temas içerisinde olmaları ve günlük çalışmaları yakından takip etmeleri gerekmektedir. Bu vesileyle tarla gününün hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken çiftçilerimiz için bereketli olmasını temenni ediyorum.“ dedi.

Programın sonunda ise Vali Tutulmaz ve beraberindekiler ayçiçeği tarlasını gezerek ekilen ürünün özellikleri hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Fotoğraflar

  • Okunma: 4571

Yorumlar (0)Yorum Yap