EKDAD, Engelliler İnşaatı Devam Ediyor

Haberler / Güncel

EKDAD, Engelliler İnşaatı Devam Ediyor

Kısa adı EKDAD olan Emirdağ Kalkınma ve Dayanışma Derneği, geçtiğimiz yıllarda yaşlılara yönelik yaptığı projelerin yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşların, öğrencilerin isteklerine cevap vererek kısa zamanda gönüllerde taht kurmuştu.

Kurulduğu günden bu yana Emirdağ'daki yardım eli olan ve Emirdağ adına gerçekleşen önemli faaliyetleri destekleyen önemli sivil toplum kuruluşlarından olan EKDAD, son projesiyle engellilerin gönüllerine giriyor. Belçika'daki Emirdağlıların kurduğu EYAD'ın engellilere yaptığı destekleri farklı bir boyutta sürdüren EKDAD, Emirdağ'daki 483 engellinin ihtiyaçları için önemli bir binanın son aşamalarına geldi.

Emirdağ'daki engellilerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermenin zorlandıkları ve uygun tuvaletleri bulamamaları, engelli araçlarını şarj edecekleri ve diğer engellilerle bir araya gelebilecekler bir yer bulamamaları üzerine bu eksikliği fark eden EKDAD yönetimi engelliler için bir bina yapmaya karar verdi.

İlk etapta EKDAD'a hayırsever Güner Koyuncu tarafından Emirdağ İlçe Müftülüğü yanındaki hibe edilen arsaya, yardımseverlerin destekleriyle 5 katlı bir binanın kaba inşaatının bittiğini dile getiren EKDAD Başkanı Metin Akın şunları kaydetti; "Emirdağ'ın faydasına olacak tüm projelerde biz EKDAD olarak varız. Derneğimize özellikle gençler tarafından ciddi anlamda bir destek var. Yaşlılarla ilgili yaptığımız yemek-sağlık projesi güzel bir başlangıç oldu. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize burs yardımlarını da gerçekleştirdik. Şimdi de engellilerimiz için güzel bir bina yapıyoruz. 5 katlı binanın kaba inşaatı tamamlandı. Engelliler lokalinde artık engelli kardeşlerimiz için güzel bir ortam sağlayıp; ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışacağız. Diğer 4 katı da eşyalı olarak kiraya verip; ihtiyaç sahiplerine yardım olarak döndüreceğiz. Şimdi Emirdağ'daki engellilere ve ihtiyaç sahiplerine devamlı yardım için iyilik yapma zamanı... Binamızın ince işleri için hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Çorbada sizin de tuzunuz olsun..." dedi.

  • Okunma: 2472

Yorumlar (0)Yorum Yap