EKDAD Yönetim Kuruluna Davet

Haberler / Güncel

EKDAD Yönetim Kuruluna Davet

Emirdağ İlçesi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği(EKDAD) adına yönetim kurulu üyesi Gökhan Yüce bir basın açıklaması yaptı ve yeni yapılacak olan yönetim kurulu için Emirdağlıları davet etti. Yüce yaptığı açıklamada 2013 yılından bu yana 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Emirdağ’da büyük işlere imza attıklarını dile getirdi ve bir kamuoyu bilgilendirmesi yaptı. Yüce dernek adına şunları kaydetti:

“Derneğimizin olağan genel kurulu için yönetim kurulumuzca gerçekleştirilen son toplantı sonrası, hem derneğin faaliyetleri hususunda, hem de yeni yönetim kurulu oluşturulması hususunda kamuoyunu aydınlatma gereği hissettik.
2013 yılında, Emirdağ’a yardım anlamında somut adımlar atabilmek amacıyla kurduğumuz EKDAD’ın, bugün itibarıyla iki adet gayrimenkulü, 60.000TL civarında nakit parası, projelendirme aşamasında bulunan bir adet bina inşaatı çalışması bulunmaktadır. 2013 yılından bu yana üstelik 2 yılı biraz aşkın bir sürede vatandaşlarımıza, kamu kurumlarına ve öğrencilerimize yaptığımız yardım toplamı 496.510,51TL’dir.Son yıl içerisinde derneğimizin girişimleri ile Sayın Fehmi Denizli tarafından finanse edilen ve maliyeti 1.000.000TL’yi aşan bir laboratuvar, yine Derneğimiz girişimleri ile maliyeti Sayın Nasuh Halaç tarafından finanse edilen Emirdağ METEM lisesine bir adet 3 boyutlu sınıf kazandırılmıştır. Burada ayrı ayrı saymak gereği duymadığımız pek çok proje ve çalışma da yine 2 yılı biraz aşkın bir sürede EKDAD tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bu genel bilgileri sizinle paylaştıktan sonra, derneğimizin genel kuruluna ilişkin bilgileri de paylaşayım. Son yaptığımız yönetim kurulu toplantısı sonrası, yeni bir ekip oluşturulması hususunda genel bir görüş ortaya çıktı. Çünkü bu yönetim kurulunda yer alan hiç kimsenin Allah’a şükür ki ’’ koltuk sevdası ‘’yoktu, bu yüzden ben ve yönetim kurulunda görev yaptığımız ağabeylerimiz affımızı istedik. Ancak 2013 yılından bu yana başkanlığı yürüten Sayın Abdullah Halaç’ın görevine devam etmesi, en azından başladığı projeler sonuçlanıncaya kadar görevde kalması yönünde bütün yönetim kurulu üyelerimiz ısrarcı oldu. 15.05.2016 tarihinde gerçekleşecek kongre gününe kadar Abdullah Halaç başkanlığında yeni bir yönetim oluşturulacak. Bu tarihe kadar, yönetim kurulu üyeliği için siyasi dengeler gözetilerek, mecliste temsil edilen 3 partinin ilçe başkanlarından birer yönetim kurulu üyesi tavsiyesi alınacak, kalan üyelikler ise gelen talep ve tercihler doğrultusunda Abdullah Halaç tarafından şekillendirilecek. Ancak kanaat-ı acizanem, artık Emirdağ’ın yeni simalara ihtiyacı olduğu yönündedir. Çünkü ilçemizde bütün çalışmalar aynı isimlerin etrafında şekilleniyor, nereye baksanız aynı yüzler, aynı isimler… İlçemiz 20-30 kişiden müteşekkil elit bir sınıfın hegemonyasına dönüşmüş görüntüsü veriyor, onları da yadırgamak haddim değil ama bu algıyı da değiştirmek gerektiği kanısındayım. Bu yüzden, Emirdağ için görev almak isteyen ancak bir türlü o geçiş güzergâhını açık bulamayan Emirdağlılara da, gelip bu işin ucundan tutmaları hususunda çağrıda bulunuyorum.

Yönetim kurulumuz, EKDAD’ın kurulduğu günden bugüne kadar sorun ve çekişmelerin en asgariye indirildiği bir duruş sergiledi, görevlerimizi bırakırken bile kimsenin kimseye kırgınlığı ve kızgınlığı olmadı. Bu yüzden hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni bir yönetim kurulu oluşturmak çok kolay, ancak asıl önemli olan kömürün ve ziftin içinde kalıp, bir türlü görünme fırsatı yakalayamayan pırlantaları vitrine çıkarmak. Derneğimiz her gurubun, her kişinin tavsiyesine açık olduğundan, tavsiye ve görüşlerinizi kongre tarihi olan 15.05.2016 tarihine kadar Sayın Abdullah Halaç ile rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Kamuoyuna Saygılarımla.”

  • Okunma: 2609

Yorumlar (0)Yorum Yap