Ekmeğini Taştan Çıkaracaklar Dikkat!

Haberler / Güncel

Ekmeğini Taştan Çıkaracaklar Dikkat!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gönderilen 8 genç kursiyer mermer işlemeciliği bölümünde 5,5 ay sürecek mesleki eğitim alarak gelecekte ekmeklerini taştan çıkartacaklar. Bu kursiyerler eğitimlerini parasız yatılı olarak almakta yani yeme, içme, yatma gibi masraflarının tümü devlet tarafından karşılanmaktadır.

Kurs, Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Düzce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği halinde açılmış, kursiyerlere her bir eğitim günü için 20 TL kursiyer zaruri gideri ödenmekte ayrıca sağlık sigortası pirimi ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri de devlet tarafından karşılanmakta olduğu bildirildi.

Kursiyerler mermer ile ilgili mermer üzerine oyma, ev eşyası, biblo eşyalar, mermer sütunlar, çeşmeler, hediyelik eşya yapımı, taş oymacılığı, taş duvar kaplamacılığı konularında mesleki eğitim alıyorlar. Böylece mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan kursiyerler mermercilik ve mozaik sektöründe iş bulmaları kolaylaşacak veya dileyen kursiyerler kendi iş yerlerini açabilecekler. Mesleki eğitim kursu sonunda başarılı olan kursiyerlere iş birliği kapsamındaki kurumlarca ortaklaşa imzalanan kurs bitirme belgesi verilmekte olup bu belgeler çıraklık ve kalfalık eğitimlerine devam etmek isteyenler için denklik işlemlerine tabi tutuluyor. Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde mermer bölümünün haricinde; ahşap oymacılığı, ahşap tornacılığı ve gümüş takı yapımı mesleki eğitim kursları da açılmaktadır. Kurslara yatılı olarak katılmak isteyen 16 ile 24 yaşları arasındaki okur-yazar, bekâr erkek kursiyerler Emirdağ Kaymakamlığına müracaat edebilirler.

  • Okunma: 2297

Yorumlar (0)Yorum Yap