El Kaldırıp İndiren Bir Vekil Olmayacağım

Haberler / Siyaset

El Kaldırıp İndiren Bir Vekil Olmayacağım

MHP Milletvekili A. Adayı Ahmet Biçer yaşamını, planlarını, Afyon ve Türkiye gündemini Afyon Manşet Haber’e değerlendirdi. Afyon Manşet Haber editörlerine yaşamını, planlarını, Afyon ve Türkiye gündemini anlatan MHP Milletvekili Aday Adayı Ahmet Biçer ilk olarak kendinden söz etti. Biçer, “1959 yılında Emirdağ ilçesinde dünyaya geldim. İlk, orta ve lise tahsilimi yine aynı ilçede tamamladım. Ardından Afyon Mali Bilimler Fakültesini bitirdim. Okul bittikten sonra Göğüs Hastanesinde Sayman olarak işe başladım. 1981 yılında İskenderun’da yedek subay olarak askerlik vazifemi tamamladıktan sonra Afyon’a geri döndüm. 20 yıl konfeksiyon işleriyle uğraştım. 8 yıl İscehisar’da 2 yıl da Afyon Uzun Çarşıda olmak üzere 10 yıldır kuyumculuk yapıyorum. Birisi avukat, diğeri İnşaat Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi olan iki evladım var. Eşim ve ben ise emekliyiz” dedi.

DAVAMIZDA DİMDİK AYAKTAYIZ

Neden MHP’yi tercih ettiğiyle ilgili açıklamalar da yapan Ahmet Biçer; “1974 yılından buyana yani ortaokul 3. sınıftan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yapıyorum. Ülkü ocakları ile başladığım siyasi hayatımda 2015 yılına kadar davamızda dimdik ayaktayız. Hiç fire vermeden bugüne kadar geldik. Emirdağ’da ortaokul yıllarından itibaren Ülkü Ocakları’na gidip-gelmeye başladık. O yıllarda Ocakta bulunan ağabeylerimiz bizlere milliyetçi fikirleri anlattı. Bizlerde onları dinleyerek büyüdük. Oldukça etkilenmiştik. Siyasi hayatımızda Ülkü Ocaklarının büyük katkısı oldu. Bu nedenle Hep MHP siyasetinin içinde yer aldım. Ülkü Ocaklarının çeşitli kademelerinde de görev aldım. Siyasi faaliyetlerde aktif olarak görev aldım. Kutlu davanın bir ferdi olmak bana hep gurur verdi. Ölünceye kadar da MHP ve ülkücü camianın içinde yer alacağım” diye konuştu.

ÜLKÜCÜLÜK ŞEREFTİR, ONURDUR
“Ülkücülük şereftir, onurdur” diyen Ahmet Biçer, “Bu şerefli davaya hizmet etmek için, ülkenin de son durumunu gördüğümüzden Milletvekilliği için harekete geçtim ve aday adaylığımı kamuoyu ile paylaştım. Çünkü ekmeği, suyu, aşı bulabiliriz fakat vatanı bulamayız. Vatansız hiçbir şey olmaz. Binlerce Suriyeli, Iraklı Türkiye’ye geldi, ülkemizde barınıyor. Biz Türkleri Yunanistan mı alacak, Bulgaristan mı alacak, Rusya mı alacak. Bizi kimse almaz, biz intihar ederiz. Biz onurlu ve şerefli Türk milletiyiz. Türklüğümüzle gurur duyuyoruz. O yüzden bu vatanın sahipsiz kalmaması için, ülkücülere ve kendini Türk hisseden herkese çok büyük görevler düşüyor” ifadelerine yer verdi.

ÇOK FARKLI BİR MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM

Aday adayı olmadan önce seçim çalışmalarını, projelerini hazırladığını kaydeden Ahmet Biçer, “Ben çok farklı bir milletvekili olmayı düşünüyorum. Yani Türkiye Büyük Millet Meclisinde parmak kaldırıp, indiren bir milletvekili olmayacağım. Ülkenin hayrına olacak her şey için, vatanım için mücadele edeceğim. Bu mücadelede bu dönem için gerekli, şart. Afyonkarahisar ve kazaları için, köyleri, beldeleri için yatırım adına ne gerekiyorsa her şeyi yapmaya hazırız. Afyonkarahisar’ın her karış toprağı bizim için önemlidir. Biz tüm Afyonkarahisar’ın sevdalısıyız. Afyonkarahisar’ı marka şehir yapmak, Afyonkarahisar’ın ihracatını geliştirmek, Afyonkarahisar’ı güzelleştirmek için ne gerekiyorsa elimizi taşın altına sokacağız” dedi.

2015 SEÇİMİ ÜLKENİN KADER SEÇİMİDİR

2015 genel seçimlerinin ülkenin kader seçimi olduğunu vurgulayan Biçer, “Afyonkarahisar’da MHP 3 Milletvekili çıkartabilmeyi garantilemiş durumda. Çünkü ülkenin konjektürü onu gösteriyor. MHP çok büyük bir trendle yükselmektedir. Ülkenin içinde bulunduğu kaostan dolayı, ülkenin bölünmemesi, parçalanmaması için MHP, ülkücü hareket o taşın altına elini koymuştur. İnanıyorum ki Afyonkarahisar’da bu ve bunun gibi nedenlerden ötürü Afyonkarahisar’da 3 milletvekili çıkartmamız garanti. Allah’ın izniyle biz daha fazlasını almaya çalışacağız. Onun için vicdanı olan, imanı olan, inancı olan herkesin taşın altına elini koyması lazım. Bizim bir sloganımız var; ‘sıkılmadık el, çalınmadık kapı ve girilmedik gönül bırakmayacağız. Bizim için parti önemli değil, A partisi, B partisi kim olursa olsun herkesin elini sıkacağız. Gün, birlik ve beraberlik günü” dedi.

KARDEŞLİĞE KÜRTLER DE BİZİM KADAR SAHİP ÇIKMALI

Ülke gündemine ilişkin de çarpıcı açıklamalar yapan Biçer, “Türkiye’de ciddi bir kaos ortamı yaşanmaktadır. Yandaş medya elinden geldiğince kaos ortamını saklamaya çalışmaktadır. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bunda başarılı olamazlar. Ülkemizin hali içler acısıdır. Doğu’da askerimiz, polisimiz kışlasından, karakolundan dışarı çıkamamaktadır. Asker tel örgüler içinde kışlasından lojmanına gitmeye çalışıyor. Teröristler yol kontrolü yapıyor. Evlendirme Daireleri kurmuştur. Varto’da askerlik şubesini kurdular. Haraç alıyorlar. Esnaftan vergi adı altında para gasp ediyorlar. Bu kadar üzücü gelişme varken hükümet bunları sadece seyretmekle yetiniyor. Teröristle aynı masaya oturur pazarlık yaparsanız elbette sonu böyle olacaktır. Bizler 1000 yıllık kardeşliğe sonuna kadar inanıyoruz. Ancak Kürt kardeşlerimizin de bu kardeşliğe bizler kadar sahip çıkması gerekiyor. Biz nasıl taşın altına elimizi koyuyorsak diğer partilerde koyması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ EMME BASMA TULUMBA OLDU

Ülke ekonomisini değerlendiren Biçer, Türk ekonomisinin emme basma tulumba haline geldiğini dile getirerek, “Yurt içi ve yurt dışından gelen sıcak parayla Türk ekonomisi ayakta kalmaya çalışıyor. Yurt dışından gelecek paraya güvenerek ekonomimiz güvence altına alınamaz. AKP’nin seçim kazanmasında da önemli etkenlerden birisi de budur. Bir diğer konu ise sosyal yardımlardır. Türkiye’de 16 milyon insan sosyal yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Bu bir felakettir. Şimdi devletten yardım alan fakir vatandaşlarımız ‘Eğer AKP’ye oy vermezsem, bu yardımlar kesilir’ diyerek düşünüyor. AKP’de bunu fırsat bilerek fakirliği önlemek yerine fakirliği yönetmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

BÖYLESİ BİR LÜKSE İHTİYAÇ VAR MIYDI?

Ahmet Biçer, “Sosyal devletin görevi ihtiyaç sahibi insanlara destek olmaktır. AKP olsun yâda olmasın halkımıza yardımlar devam edecektir. Ancak halkımızın da AKP’yi uyarması gerekiyor. Hastaneye gitmek için 6 km’lik yolu yürüyerek gelen bir vatandaşın Cumhurbaşkanlığı sarayının büyüklüğüne sevinmesi yadırganacak bir durumdur. İnsanlarımız 3 kuruşa muhtaç ediliyor. Lüks saraylarda bin TL’lik kadehlerde su içiliyor. Vatandaş bir dilime muhtaç halde ama sarayın 6 aylık elektrik gideri 10 milyon TL’dir. Böylesine zor ayakta duran bir ülkede böylesi bir lükse ihtiyaç var mıydı? Halkımızın bunları iyi görmesini ve iktidarı sandıkta uyarmasını istiyoruz” dedi.

AFYON HAK ETTİĞİNİ 13 YILDIR ALAMIYOR

Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin göz bebeği olduğunu belirten Biçer, “Termaliyle, sucuğuyla, mermeriyle, kültürel varlıklarıyla oldukça kıymetli bir yeri var. Ancak biz bu kadar markamızı bir türlü dışarıya çıkaramıyoruz. Kendimizi tanıtmakta ciddi sorun yaşadığımızı düşünüyorum. Hafta da 2 gün İstanbul’a uçak seferi koymakla Afyon’u tanıtamayız. Yatırımlar konusunda Afyon hak ettiğini 13 yıldır alamıyor. Stadyumun geçtiğimiz yıl tamamlanması gerekiyordu hala tamamlanmadı? Müzenin 2 yıl önce tamamlanması gerekiyordu hala inşaat halinde. Geçmiş hükümetlerden yarım kalan bazı projelerin 13 yıldır tamamlanamamış olması ibret vericidir. Sık sık müjde veriyorlar. Müjde istihdama yönelik olmalıdır. Bugüne kadar AKP’nin Afyon’a istihdama yönelik bir projesinin olduğunu düşünmüyorum. Eğer istihdama yönelik proje yürütülmüş olsaydı nüfusumuz yerinde saymazdı. İstihdama yönelik projeler yürütülmüş olsaydı Ege’nin gerçekten incisi olabilirdik. Ancak Haziran ayından sonra MHP iktidarı yaşanacaktır. MHP iktidarında Afyon çok daha farklı bir noktada olacaktır. Bizler buna inanıyoruz. Halkımızda ülkücü camiaya destek vererek farkımızı görecektir” diye konuştu.

MHP’NİN HEDEFİ ASLA 2 VEKİL OLMAYACAK

Toplumda Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2 milletvekili çıkaracağı ile ilgili bir algı oluştuğunu söyleyen Biçer, “Ancak MHP’nin Afyon’da hedefi asla 2 olmayacaktır. Haziran ayında yapılacak seçimlerde Afyon’dan en az 3 milletvekili çıkaracağımıza gönülden inanıyor mu? Tüm hedeflerimizi bu yönde yapıyoruz. 1999 yılında nasıl 3 milletvekili çıkarıldıysa bugünde daha fazlasını gerçekleştirebilecek ruh bizde vardır. 2011 milletvekili seçimlerinde 79 bin civarında oy almıştık. Son yerel seçimlerde İl Genel Meclisi oyumuz 135 bin seviyesine ulaştı” dedi.

HALKI KANDIRMAYA YÖNELİK SÖZLER

Otoyol tartışmalarına da değinerek, Bakan Elvan’ın, “Afyonlulara soracağız’ şeklindeki açıklamasını, halkı kandırmaya yönelik sözler olarak niteleyen Ahmet Biçer, “Bakan Elvan’ın söylediği sözler halkımızı kandırmaya yöneliktir. Bu yolun ÇED raporları hazırlanmıştır. Yol parça parça ihale edilecektir. Bölgenin ekseni tamamen kayıyor. Afyonkarahisar esnafı büyük darbe yiyecektir. 2023 yılında yol tamamlandığı zaman nasıl bir çöküntü yaşayacağımızı hep birlikte göreceğiz. Eğer MHP iktidarda olsaydı böyle bir durum kesinlikle yaşanmazdı. İhale aşamasına gelen otoyol nasıl Afyonlulara sorulacak onu da merak ediyoruz. Afyon’a bu darbe vurulurken AKP’nin siyasetçileri sürekli sessiz kaldılar. Bugün yuvarlak cümleler kurarak gündemi değiştirmeye kalkıyorlar. Ancak bizler bu hatanın düzeltilmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

AFYONKARAHİSAR İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP

“Otoyol Afyonkarahisar için çok büyük bir kayıp” diyen Biçer şunları kaydetti: “Günde 50 bin araç geçiyor ilimizden. Buradaki esnafımız, kaymakçısı, petrolcüsü, sucukçusu, lokumcusu kısacası tüm Afyonkarahisarlılar burada ekmek parası kazanıyor. Otoyolun ilimizden geçmemesi demek, Afyonkarahisar ekonomisinin çok büyük bir zora girmesi demektir. O yüzden otoyol projesi yapılmış, ihale aşamasına gelmiş, ayın 21’inde de ÇED raporu var Döğer’de. Otoyolun iptal edilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi ne gerekiyorsa yapacaktır. Afyon ekonomisi bizim ekonomimizdir. Afyonkarahisar’ın kazanması bizim kazanmamızdır. O yüzden ne gerekiyorsa yapacağız.” MANŞET HABER

  • Okunma: 3002

Yorumlar (15)Yorum Yap

  • Empoli

    MHP birinci sıra yine Kemalettin Yılmaz'ın.
    Bu durumda bizim Emirdağlı hemşerilerimizden Abdil Bey adaylık safhasına geçecek, ancak Ahmet Bey'in beklentisi aday adaylığı aşamasında kalacaktır.
    E tabi ki de kuyumcular mücadelesinde biraz da para dökecekler.

  • Empoli

    8. Şayet Ahmet Biçer Bey Emirdağ içinde teşkilata rağmen başvuru yapar ve hatta kazanırsa , o vakit Ceylan Morca'nın başkanlığı tartışılır, tartışılmalıdır.

  • Empoli

    7. Ama Sayın Ceylan Morca ve tabi ki de Emirdağ MHP teşkilatı tercihinin peşinen Abdil Demiral olduğunu beyan ediyorlar açıkça.
    Bugün özel dizayn afişler ve sosyal paylaşım sitelerinde Ceylan Morca adaylarının Abdil Bey olduğunu açık ve net belirtmektedir.

  • Empoli

    4. Söylentiye göre, Abdil Demiral Başkan ile papaz olmamak için belediyeden ayrılamıyordu, oysaki aday adaylığı onun için bulunmaz fırsat oldu ve kamu görevlisinin istifa etmesi gerekliliğine sığınarak kaçış yolunu buldu.
    5. Bu durumda asılmayacaktır ve Ahmet Bey'in yolu emirdağ için açılacaktır.

  • Empoli

    2. Belediye Başkanının aynı partiden olması maalesef şu anda emirdağ için bir engel. Başkan'ın yetenek ve yaptıkları ortada. Sade vatandaş bile artık emirdağda bir belediye hizmetinin varlığından şüpheli.
    3. MHP'nin emirdağ'da almış olduğu oy oranında Cengiz PALA'nın ciddi katkısı vardır. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP'nin aldığı oy oranı ile Belediye seçimlerinde aldığı oy oranı farkı, Cengiz PALA'ya tepkili vatandaş sayısını gösterir :)

  • Empoli

    Emirdağ insanı olarak yermekte üzerimize tanımayız.
    Ahmet Bey, siyaseten bir özveri örneği göstererek adaylığını açıkladı, Belçika'da destek aradı, emirdağ'da yıllardır esnaf ve kendine göre bi çevresi var, bu mücadelede var olmak istedi.
    Kendisini tebrik ederim.
    Ancaaak ;
    Birkaç ciddi engel ile karşı karşıya ;
    1. Kendisi ile birlikte aynı partiden aday olan Abdil Demiral Ahmet Bey için çok ciddi ve düşünmesi gereken bir rakip.

  • ahmet bey

    klişe olan birlik beraberlik söylemlerini bırakıp şuan ki mhp ilçe başkanı ve belediye başkanının icraatlarını destekliyor mu.. desteklemese bile sırf birlik beraberlik ayağına yanlışa doğru mu diyor? yoksa destekliyorum onların yaptıklarını mı diyor...bu halk şuan çok pişman seçtiklerinden.... ahmet beyden dürüstçe cevap bekliyorum..

  • Memo

    Şurda Ahmet Biçer aleuhine yazılan yorumları gördükçe utanıyorum. Bir emirdağlı olmaktan utandırıyorsunuz insanı. Adam seçilirsem emirdağ kazanıcak diyor, ölümüne muhalefet olmuşsunuz. Ayıptır arkadaşlar. Görüyorum ki meyve veren ağaç taşlanıyor. Adamı görmeden adamın aleyhine atıp tutuyorsunuz ayıptır kardeşim. Tanımadan insanların hakkına girmeyin, büyük günahtır yaptığınız.

  • Emirdağlı sevket

    Ahmet Biçer in el kaldırıp indiren bir vekil olmayacağım cümlesini ne anlayıp nerelere çekmişsiniz ya helal olsun. Ahmet Biçerin orda demek istediği sadece meclise gidip oylamalara katılan bir vekil olmayacağım halkın içinde olacağım halkın sorunlarıyla uğraşacağım demek istiyor neler anlıyosunuz ya bravo

  • Doğrucu

    Kimin aday olacağını genel merkezimiz karar verir. Fakat ahmet biçer emirdağ için gerekli isimdir. Birgünden bir güne kapısından hiç geri çevrilmedik. İnşallah vekilimiz olarak mecliste görmek isteriz ve hizmet için doğru kişidir. Son olarak söylemek isterimki bu davanın cefasını çekmiş kişilerdendir. Darbe zamanında neler yaşadığını herkes iyi bilir. Sonradan katılma değil gönülden bu davanın adamıdır.

  • Ahmet Biçer

    Kaan kardeşimiz bazı sorular yöneltmiş... kaan kardeşim ilk olarak birlik beraberlik olunması gereken zamanda ayrımcılık oyunlarına gelme. Farklılık mantığımızın ana ilkelerinden biri halkla içiçe Olmaktır. Dosdoğru temiz ve halkla birlikte olmaktır. Ayrıca emir kulu olmak kelimesi yanlıştır. Bak halkla içiçeyiz ki seninde dediğin gibi her sorulana cevap vermeye çalışıyoruz. Bize işi düşen emirdağlı bütün kardeşlerimizin hizmetinde olmaya dünde olduğu gibi bugünde devam ediyoruz.

  • kaan

    Simdiye kadar, el kaldirip indiren MHP milletvekilleri yanlis mi yapmistir ?
    Ne soylemeye calisiyorsun.?
    Bahcelinin emir kulu olmayan bir MHP milletvekilimi olacaksin ?
    Niye boyle dusunuyorsun ?
    Herseye cevap veriyorsun , bunuda bi aciklasana ahmet bey

  • Şükrü

    ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRTÜN ÇENESİNİ YORARMIŞ . Size ne elalemin durumundan. Malıda mülkü de Allah nasip eder. Sen emanetçi olursun.
    Ekonomi iyi yönetilmiş olsaydı kazançlarımız bankaya mı giderdi? Ekonomi madem çok iyiydi de Emirdağımızda niye işsizlik artarak gidiyor ? Niye göç veriyor?

  • Ahmet BİÇER

    Recep kardeşim. Benim zenginliğim felan önemli değil. Ben ülkemin derdindeyim. Ekonomiden dem vurursak söylermisin aldığın, kazandığın paranın ne kadarı bankaya gidiyor. Beni zaten yıllardır tanıyanlar iyi tanır. Ne durumlardan geçtik ne cefalar yaşadık bilemezsin. Bu iktidarda çok zor günler yaşadık. Onları bilemezsiniz. Bilseydin böyle konuşmazdın. Anlardın herşeyi. Bir gün görüşelim sana doğruları anlatayım, gerçekleri göstereyim. Hiçbir şey TV'deki gibi toz pembe değildir.

  • recep

    Atma recep en az 3 mus,
    Peki en cok kac ? Begenmedigin akparti iktidarinda kuyumcu olup son sekiz yolda zengin olmussun.ekonomi iyi yonetilmese evin yolunu bulamazdin ahmet.el kaldirip indiren vekil olmayacak adam ucuncu besinci siraya razi olmaz.