Elektrikçi Ceylan: 'Elektrik ve Su Faturalarını %60 Düşürürüm'

Haberler / Ekonomi

Elektrikçi Ceylan: 'Elektrik ve Su Faturalarını %60 Düşürürüm'

Emirdağ'da yıllardır elektrikçilik yapan Ceylan Özkara, şimdilerde adından geliştirdiği uzaktan kontrollü elektrik ve su projesiyle söz ettiriyor. Yıllarca binalara elektrik tesisatı döşeyen ve elektrik arızaları üzerine çalışan Özkara, projesiyle elektrik ve su masraflarını yarı yarıya indireceğini iddia ediyor.

Özkara tarafından geliştirilen proje, birçok elektrik aleti, veri okuyucu, modem gibi parçaların yanı sıra yazılımı da içinde barındırıyor. Kullanılan veri okuyucuları ile elektrik ve su durumunu anlık okuyan sistem, belirlenen bir telefon numarasına durumu mesaj olarak gönderiyor. Sistem ayrıca herhangi bir müdahele gerektirmeden elektrik ve su tüketimini kontrol ederek tasarruf etmeye çalışıyor.

Özkara, sistemin Emirdağ ve çevre köylerinde birçok kurum tarafından kullanıldığını ve gün geçtikçe talebin arttığını söyledi. Sistemin elektrik ve su faturalarını %60 azaltacağını tahattüt eden tecrübeli elektrikçi, projesine ne kadar güvendiğini göstermek adına elektrik ve su faturalarını tahminen önceden belirleyerek müşteri ile yaptığı sözleşmeye koyacağını ve fazlalıkları kendisinin ödeyeceğini dile getirdi.

  • Güncelleme: 22.09.2016 05:11
  • Okunma: 6605

Yorumlar (0)Yorum Yap