Emirdağ, 101 İlçeye Doğalgaz Programına Dahil Edildi

Haberler / Güncel

Emirdağ, 101 İlçeye Doğalgaz Programına Dahil Edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, aralarında Emirdağ'ın da bulunduğu ‘101 İlçeye Doğalgaz Hizmete Alım Töreni’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

101 ilçenin doğalgaz dağıtımı kurdelesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal tarafından kesildi. Törende Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, AKSA Doğalgaz yetkilileri de hazır bulundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasında hem haneye hem de sanayiye en ucuz doğalgaz temin eden ülke olduğunu söyledi.

Edirne İpsala'dan Van Edremit'e, Sinop Gerze'den Gaziantep Oğuzeli'ye, Çankırı Ilgaz'dan Siirt Tillo'ya kadar 101 yerleşim yerine daha doğalgaz getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Albayrak, "Memleketimizin her köşesine ulaşmanın gayretiyle 2017'de hem kamu hem de özel sektör eliyle 13 bin kilometreyi bulan doğalgaz boru hattını inşa ettik. Arkadaşlarımızın çok yoğun çalışmalarıyla Türkiye'yi bir uçtan diğer uca yaklaşık 8 defa kat edecek önemli bir yatırım başarısına imza attık. 2017 ve 2018'de toplam 3 milyar TL'lik iletim ve dağıtım yatırımlarıyla daha gelişmiş bir doğalgaz altyapısına kavuşmuş olacağız. Doğalgaz iletim ve dağıtımında kesintisiz arz güvencesi, uluslararası standartlarda hizmet kalitesi, vatandaş memnuniyeti ve son teknoloji ile donatılan altyapı sayesinde Türkiye, bölgede standartları belirleyen ve örnek alınan bir ülke konumuna geldi. Bugün Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında hem haneye hem de sanayiye en ucuz doğalgaz temin eden ülke oldu" açıklamasını yaptı.

Daha sonra kürsüye davet edilen Başbakan Binali Yıldırım ise, Türkiye’nin büyük, güçlü ve aynı zamanda potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu belirterek, “Bir yandan ülkemiz için tehdit olan terör yapılarıyla mücadele ederken, diğer yandan da ülkemizin geleceğini inşa etmeyi ihmal etmiyoruz. Her alanda kalkınmaya, büyümeye, yatırım üstüne yatırım yapmaya devam ediyoruz. Doğalgaz sektöründe Türkiye, güçlü siyasi irade ve sağlam ekonomik istikrar ile AK Parti iktidarında önemli adımlar attı. Bugün de, 101 yerleşim yeri ve ilçemize doğalgazı ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2002 yılında 6 il doğalgaz ile tanışmıştı, aynı zamanda 6 ilinde bölünmüş yolu vardı. 16 yıl aradan sonra 78 ilimiz doğalgaz ile buluştu, 3 ilimiz de bu yıl içerisinde buluşuyor ve doğalgaz gitmeyen ilimiz kalmıyor. Halihazırda 400’ün üzerinde ilçe, belde de doğalgaz mevcut. Sadece illerde değil, son bir yılda doğalgaz sağlanan 101 ilçe ve yerleşim merkezleri ile birlikte 2 milyon 300 bin vatandaşımız daha doğalgaz konforuyla buluştu. Bu kapsamda, 2017 yılında bir milyar 200 milyon yatırım yaptık. 13 bin 500 kilometreyi aşan bir dağıtım ağı kuruldu. Yapılan çalışmalarla doğalgaz dağıtım şebekesi bugün 62 milyon vatandaşımıza hizmet verir hale geldi. Nüfusa vurursak nüfusumuzun yüzde 77’si doğalgaz kullanıyor” ifadelerini kullandı.

Törenin son konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, 2018 yılı sonunda doğal gazın ulaşmadığı hiçbir ilimiz kalmayacağına vurgu yaptı.

Türkiye genelinde doğal gaz kullanan ilçe ve belde sayısının 400’ün üzerine çıkartıldığını belirten Erdoğan, “Şuan 78 ilimizde 62 milyon vatandaşımızın, yani nüfusumuzun yüzde 77’sinin doğal gazın konforundan faydalanıyor olmasını önemli görüyorum. 2018 yılında da yaklaşık 1,8 milyar liralık yatırım ile 2,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 94 ilçeye daha doğal gaz arzına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl ayrıca doğal gazı olmayan Şırnak, Hakkari ve Artvin’e de bu hizmeti götürüyor, böylece 81 vilayetimizin tamamının doğal gazın temizliği ve rahatlığı ile buluşturmuş oluyoruz. 2018 yılı sonunda doğal gazın ulaşmadığı hiçbir ilimiz kalmayacak. Böylece ülkemiz genelinde doğal gaz arzı sağlanan kişi sayısı 64,5 milyona çıkacak” diye konuştu.

Herkesin doğal gazın temizliğini rahatlığını yaşamasını istediğini belirten Erdoğan, “Yeteri kadar karlı görmediği için dağıtım şirketlerinin girmek istemediği ilçelerimize devlet olarak bu hizmeti bizzat götürmek kaynak israfı değil, tam tersine kaynakları milletin emrine vermek demektir. Biz bu millete aşığız. Ne yapalım, özel sektör gitmiyorsa bizim görevimiz, devlet olarak biz gideriz. Çünkü onları biz orada tezeğe, kömüre bırakamayız. Hanımefendiliğini doğal gazın huzuru ile de yaşasın diyoruz. Kardeşlerimizin sevinci, mutluluğu, gönüllerinden gelecek bir ‘Allah razı olsun bu hükümetimizden’ demesi mükafat olarak bize yeter de artar bile. Bizim analarımız bu çileyi az mı çekti. Benim anam 5 kat binanın bodrumuna iner, oradan kömürü taşır, o yetmez, zaten bir odada soba var, orada yakar, bütün pislik, kömür kokusu ortada. Sabah kalktığında kalkmışsın anan sobayı temizler. Bu çileyi analarımız çekti. Şimdi analara bunu çektirmeyelim. Bir konfor ortaya getirelim. Bunu beraber yapacağız, milletçe yapacağız. Devletimiz bunu dört bir yana götürmeye muktedirdir ve bunu götüreceğiz” şeklinde konuştu.

Program sonrası AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu bir açıklamada bulundu. Koyuncu: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Emirdağ Kaymakamımız Hüseyin Sayın ve AKSA Doğalgaz yetkilileri ile Milli Enerji 101 Yerleşim Yerine Doğalgaz Hizmete Alma törenindeyiz. Emirdağımızın da arasında olduğu 101 Yerleşim Yerimize Doğalgaz hayırlı olsun. İlle Memleket İlle Emirdağ..." dedi.

  • Okunma: 4106

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • Serkan Koyuncu

    http://emirdag.gen.tr/haber/dogalgaz-icin-guezel-haber-geldi-9216

  • yasin

    İlçeye doğalgaz gelmesi için DOĞALGAZ PLATFORMU oluşturuldu. Her kurum kuruluş, muhalefet partileri, odalar, sivil toplum örgütleri, hatta köklü ailelerin büyükleri Emirdağa doğal gaz gelmesi için uğraştı, çabaladı, el ele verdi.

    Ama sadece kaymakamlık ve iktidar partisi ön plana çıkıyor. Bu doğru değil herkesin emeği var!

  • yücel demircigediği

    emirdağ için hayırlı olsun

  • gurbetçıye

    bir şeyi ya anlamıyorsunuz yada anlamak ıstemıyorsunuz bn serkan koyuncu olmazsa dogalgaz gelmezdı demedımkı
    emirdaga hızmet ve yatırım yapılmamasından yakınarak beledıye baskanı olmasını temennı ettım ve hakettıgı hızmetlerını alabılmesını soyledım
    vesselam

  • Gurbetci

    Emirdagina Dogalgaz gelmesi icin Avrupa dan abone bulundu Hayir, burda Serkan koyuncu beyefendi birsey yapmadi.
    kimse kimseyi kandirmasin

  • Emirdagli

    Serkan koyuncu Emirdağ belediye başkanı ol Emirdağ artık hizmet görsün