Emirdağ Açık Cezaevi Kapanıyor mu?

Haberler / Özel Haber

Emirdağ Açık Cezaevi Kapanıyor mu?

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'nun boşalttığı yer olan, Adaçal tepesi eteğindeki binalara Emirdağ Açık Cezaevi yapılmasına karar verilmişti. Geçtiğimiz yıl içerisinde açılan cezaevine 110 personel ve 500 mahkum kapasitesiyle hizmet vermeye yönelik inşaatları yapılmıştı. Açılışın yapılmasının ardından ataması yapılan cezaevi koruma memurları görevlerine başlamıştı.

Alınan son bilgiye gören Emirdağ'da bulunan açık ceza evinin kapanma ihtimalinin olduğu ortaya çıktı. Ataması yapılan cezaevi koruma memurlarının atıl olunca Bolvadin'de görevlendirildiği ve Emirdağ Açık Cezaevinde 13 mahkumun kalmasıyla bu personelin Bolvadin'de görev yapacağı, Emirdağ Açık Cezaevine müdürlük kadrosu verilmemesiyle tüm idari işlemlerin Bolvadin'de yapılması sonucu Emirdağ Açık Cezaevinin adım adım kapanmaya doğru yol aldığı öğrenildi.

Gözler Emirdağ bürokrasisine çevrilirken; yoğun uğraşlarla Emirdağ'a kazandırılan bu kurumun göz göre göre Emirdağ'dan gitme hazırlığına Emirdağ'daki bürokratların neler yapacağı önümüzdeki günlerde belli olacak...

  • Güncelleme: 06.06.2014 00:40
  • Okunma: 14360

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • metamet

    siz orayı geri meslek yüksek okuluna verin gardaşım iki üç bölümde oraya açılsın.aşağıdaki yere milyonluk yatırım yapacağınıza orayı kullansın millet.o paraylada daha güzel şeyler yapın üniversite için.

  • driver

    Emirdağ acik c.i.k için toplam 150 memur işe alindi. Mevcut 25 memur la beraber 175 memur ortalama 2100 tl maaş üzerinden 365 milyar nakit eder. Bu paranin Sadece % 50 si emirdag da harcansa aylık 180 milyar taze para emirdağ da kalcak. Yerel kamuoyunun bunu düşünmesi lazım.

  • halil

    gitsinde.. yerine daha faydali olan seyler yapilsin bir suru issiz genc var onlara diplamali genis kapsamli bay bayan mesles edinme kurslari acilsin