Emirdağ Anadolu Lisesi, Erasmus ile İtalya'daydı

Haberler / Eğitim

Emirdağ Anadolu Lisesi, Erasmus ile İtalya'daydı

Emirdağ Anadolu Lisesi ‘Geleceğin Bilinçli Tüketicileri’ Erasmus + projeleri kapsamında 04 -10 Mart tarihleri arasında bu kez öğrenci hareketliliğiyle İtalya Sicilya’daydı. Müdür yardımcısı Celil Sağlam, İngilizce öğretmeni Zeliha Doğan, idari işler memuru Emel Belkız Kubat ve 3 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşen hareketlilikte Polonya, Portekiz, Fransa ve İtalya’dan da katılan 40 kişilik bir grupla bir hafta boyunca ‘Sağlıklı Yaşam, Spor ve Yiecek’ konulu faaliyetleri gerçekleştirdi.

Bu faaliyetler kapsamında İtalyan okulun restoranının mutfağında (atölyesinde) incelemeler yapıldı. Spor salonunda egzersiz çalışmaları yapıldı. ‘Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve Akdeniz diyeti’ konulu seminerde öğrenciler tarafında hazırlanan projeler, afişler sergilendi. Ayrıca bölgeye özgü çikolata fabrikasına ve yine okula ait organik tarım çiftliğine gezi düzenlendi.

Taormina bölgesine yapılan gezide İtalya’daki ikinci yenilenebilir enerjiyle çalışan otelde incelemeler yapıldı. Yapının sahibi ve aynı zamanda müdürü olan Bay Gerald SHULER otelin çevre dostu olan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Son olarak İtalya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Pazzallo Liman Otoritesi’nin temsilcileriyle deniz çevresinde plastik atıkların neden olduğu tehlikeleri konu alan görüşmeler yapıldı. Geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılan sal altı öğrenciler tarafından başarıyla suya indirildi ve limandan geçiş yaptı. Modika’nın Belediye Başkanı ziyaret edildi. Grupça yapılan gezi ile Modika şehrinin güzellikleri keşfedildi.

Gerçekleştirilen pekçok etkinliğin yanı sıra, geri dönüşüm ile ilgili konular derinleştirilmiş, öğrencilerin kültürel ve eğitimsel değerleri birlikte geçirdikleri zaman içinde artmıştır. Öğrencilerin tamamı İtalyan ailelerin yanında konaklayarak yabancı kültürlerden birileriyle iletişime geçmişler, birlikte zaman geçirmişler ve yabancı dil konuşabilmenin ne kadar önemli olduğunun kavramışlardır. Çalışma ve ortak alanları paylaşmışlar, sonunda dil bilimci bir anlayışla kültürel engelleri, ön yargıları ve klişeleri aşarak arkadaş olmuşlardır.

  • Okunma: 3141

Yorumlar (0)Yorum Yap