Emirdağ Anadolu Lisesi, İtalya Yolcusu

Haberler / Eğitim

Emirdağ Anadolu Lisesi, İtalya Yolcusu

Ersamus+ KA219 Projeleri Kapsamında Geleceğin Bilinçli Tüketicileri Toplantısı Polonya Slupsk’ta düzenlendi. Polonya’daki toplantıya Emirdağ Anadolu Lisesi de katıldı.

Emirdağ Anadolu Lisesi ortaklığında yeni bir Erasmus+ K2 Projesine katıldı. Çalışmalarına Eylül ayında başlanan projenin ilk ayağı Polonya’nın kuzeyinde Baltık denizi kıyısında bulunan Slupsk’da gerçekleşti. ”Geleceğin Bilinçli Tüketicileri” konulu proje Türkiye, Fransa, İtalya, Portekiz ortaklığı ve Polonya koordinatörlüğünde sürdürülmektedir. İlk Toplantı 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Emirdağ Anadolu Lisesinden İngilizce öğretmeni Zeliha DOĞAN ve Felsefe grubu öğretmeni Dilek Nur TUNCAY’ın katılımıyla Polonya/Slupsk’da gerçekleşti.

Toplantı sırasında Polonya Koordinatörü Maria RZADKOWSKA projeyi resimleyerek çeşitli aşamaları analiz etti ve ortak ülkelere görev dağılımını yaptı. Proje süresinde geri dönüştürülebilir-sürdürülebilen enerjinin önemi vurgulanarak atölye çalışmaları, sunumlar, anketler, yerel ve uluslar arası dergiler, seyahat rehberleri, broşürler, dvdler, web sitesi ve bir e-kitap oluşturulması kararlaştırıldı. Ayrıca proje-Twinning platformunda da takip edilebilecek. Önümüzdeki Mart ayında İtalya Grimaldi Enstitüsü ortak okullardan gelen öğrencileri ve öğretmenleri kabul edecek. Emirdağ Anadolu Lisesi’nin de katılacağı bu toplantıda İtalyan okulunda “sağlıklı yaşam ve beslenme” temasıyla ilgili okul sunumlar yapılacak ev sahibi okulun yemek atölyeleri, temel İtalyan dersleri, oyunları ve sporları incelenecek. Bu arada, öğrenciler evlerinde kalacakları akranları ile İngilizce konuşma pratiği kazanacak, kültürler arası diyalog, hoşgörü, uluslararası işbirliği ve kişisel değerlerin yükselmesi sağlanacak.

  • Okunma: 6601

Yorumlar (0)Yorum Yap