Emirdağ Aziziye Külliyesi Hayırlı Olsun

Haberler / Eğitim

Emirdağ Aziziye Külliyesi Hayırlı Olsun

Altyapı ve bakım onarım çalışmaları tamamlanarak yeni yüzüyle modern bir eğitim kurumu haline gelen Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Aziziye Külliyesi Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımı ile hizmete açıldı.

Emirdağ İlçemizde bulunan 3. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı tesisleri 29.02.2010 tarihinde Milli Emlak Müdürlüğünce Emirdağ MYO için kullanılmak üzere Afyon Kocatepe Üniversitesine devir edilmiştir. 2011 yılı bakım onarımda 3. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığından devir alınan binalar dersliklere dönüştürülmüştür. Arazi üzerinde, 1 adet 4 katlı 4.840 m² kapalı eğitim ve idari binası, 1 adet 281 m² Kantin Binası, 3 adet atölye ve 1 adet güvenlik binası bulunmaktadır. AKÜ Emirdağ Aziziye Külliyesi’nde 2018 yılında altyapı inşaatı, bakım onarım çalışmaları yapılmıştır.

İçerisinde Eğitim ve İdari Bina, Atölye Binası, Fehmi-Zeki Deniz Laboratuvar Binası ve Prof. Dr. Nijad Bilge Gençlik Spor ve Kültür Merkezi’nin bulunduğu Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Aziziye Külliyesi açılışına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Akü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Emirdağ Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Emirdağ MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldız, Akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile hizmete açıldı.

Açılışta Akü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Emirdağ Aziziye Külliyesinde yapılan çalışmaları hakkında bilgiler veren kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Güzel hizmetleri görmek onların tekrarını yaşamak bizler açısından büyük bir mutluluk. Geçen yıl Ekim ayında yine burada güzel tesisleri hizmete sokmuştuk. Burada eğitim alan öğrenciler şanslı. Şu anda özel üniversitelerin önemli bir kısmında böyle bir kampüs yok. Tek bir binada üniversite eğitimi görüyorlar. Sabahtan akşama kadar o üniversite binasında kalarak üniversiteyi tamamlıyorlar. Burada meslek yüksekokulunda çok az üniversitenin sahip olacağı imkânlar var. Bundan sonra inşallah kurulacak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda ve oradaki öğrencilerimizde de bu imkânlar olacak. Bunun için ne kadar gurur ve onur duysak azdır. Tabii bunlar kendiliğinden olmuyor. Bunları bu aşamaya getiren, uğraşan devletimizin imkânlarını buraya nakleden Değerli Büyüklerimize, Bakanımız başta olmak üzere Siyasetçilerimize, Rektörümüze ve esas önemli olan bölümü de yaptıran değerli hayırseverlerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Devletimiz Güçlüdür ve Devletimizin İmkânları İyi Bir Konumdadır
Devletimizin güçlü ve imkânlarının iyi bir konumda olduğunu ifade ederek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Devletimiz güçlüdür. Devletimizin imkânları şükür Allah'a çok iyi bir konumda. Artık biz idarecilik yapmaktan zevk alıyoruz. Bizim mesleğe girdiğimiz yıllarda, bundan 30 yıl önce herhangi bir temel atıldığında bunun ne zaman biteceğini kestiremezdik. Çoğu zaman da temeli atanlar onun açılışını göremezlerdi. Çünkü bir inşaat 4-5 yıldan aşağı sürmezdi. 10-15 yıl süren inşaatlar vardı ama bugün öyle değil. Geldiğimiz noktada gerek devletimizin imkânlarının artmış olması gerekse de inşaat teknolojilerindeki gelişmeler ile bir okul inşaatının temelini atıyoruz, 6 ay sonra öğrencilerimiz orada eğitim görmeye başlıyor. Bundan dolayı ne kadar mutlu olduğumuzu açıkça ifade edebiliyoruz.” dedi.

Afyonkarahisar ve Emirdağ Yıldızı Parlayan Şehirlerdendir
Afyonkarahisar ve Emirdağ’ın bozkırın ortasında, zor tabiat ve iklim koşullarına sahip bir yer olduğunu ifade ederek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Afyonkarahisar ve Emirdağ, Anadolu'nun ortasında Anadolu'nun bozkırında zor tabiat ve iklim şartları ile hayatını devam ettirmeye çalışan bir yerdir ama buraları da yaşanır hale getirebilmek, buraları da gelişen bir mekân haline getirebilmek önce idarecilerimize daha sonra halkımıza düşüyor. Tabii bunları sağlayacak olan da özellikle yetişmiş olan gençlerimize düşüyor. Hem Emirdağ’ımız olsun hem Afyonkarahisar’ımız olsun yıldızı parlayan şehirlerden, yerleşim yerlerinden birisidir. Şu anda iki Üniversitesi ile ülkemizde ender sayıda 10 - 15 vilayetten birisi. Bu bize şunu gösteriyor; artık hükümetimiz ve devletimiz nezdinde de Afyonkarahisar büyüme eğiliminde olan, gelecekte kendinden daha fazla bahsettirecek bir şehir. Aynı düşünce Emirdağ için de geçerli. İşte bir Meslek Yüksekokulu ile kalmasın burası, büyüsün. Daha fazla eğitimle anılan bir ilçe haline gelmesi çabalarıyla şu anda da ikinci bir okulun inşallah kısa sürede burada faaliyete geçmesi ifade edildi. Bizim ümidimizde şudur ki inşallah en kısa sürede bu okulda faaliyete geçer.” dedi.

Bu Ülkeyi Daha Müreffeh Hale Getirmek İçin Daha Çok Çalışmak Zorundayız
Salondaki gençlere hitap ederek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Bizlere düşen bu ülkeyi daha fazla yaşanır hale getirebilmektir. Değerli Gençler bunu özellikle sizlere söylüyoruz. Kendiliğinden hiçbir şey olmuyor. Eğer kendiliğinden gelmiş olsaydı şu anda ekonomisi sıkıntılı olan, gelişmemiş toplumlarla gelişmiş toplumlar arasında bir fark kalmazdı. Birileri demek ki biraz daha fazla çalışıyor ve çalışmanın da karşılığını alıyor. Allah adildir, çalışanın yanındadır. Biz eğer bu ülkeyi daha müreffeh hale getireceksek daha çok çalışmak zorundayız. Kaytararak, işteymiş gibi göstererek devam edersek kalkınmamızı sağlamamız, ülkemizi iyi bir konuma getirmemiz mümkün değildir. Daha çok çalışmak zorundayız. Bunun için her türlü ortam var. Binalar güzel. Az önce ilçe müdürlerimizle yaptığımız bir toplantıda Kredi Yurtlar Kurumu müdürümüz şu anda yurt kapasitesinin %25’inin dolu olduğunu söyledi. Demek ki devletimiz gereken her şeyi yapmış. Eskiden yurt bulunamazdı, sıkıntılar yaşanırdı. Bizim öğrencilik yaptığımız dönemlerde çoğu zaman öğrenciler zor şartlarda, bodrum katlarda kalırdı. Bugün öğrenciler çok modern bir şekilde dizayn edilmiş ikişer, üçer kişilik odalarda hem de gıda ve benzeri alanlarda da çok üst düzey hizmet sunulan yurtlarda kalıyorlar. Artık bahane kalmamış. Bize düşen daha çok çalışacağız, daha çok emek harcayacağız. Bulunduğumuz alanlarda daha iyi bir konuma geleceğiz ki hepimiz bunu yaptığımızda sonunda bu ülke daha gelişmiş ve müreffeh bir ülke haline gelmiş olsun.” dedi.

Gönül Coğrafyamızda Bulunan Yüz Milyonlara, Milyarlara İyi Örnek Olmak Zorundayız
Türkiye’nin sadece bir Türkiye’den ibaret olmadığını ifade ederek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Türkiye sadece bir Türkiye değil, sadece biz bu coğrafya içerisinde 81 milyon kişi değiliz. Bizim gönül coğrafyamızda bulunan yüz milyonlar, milyarlar bizim güçlü olmamız için, bizim daha üst bir konumda olmamız için dua ediyorlar ve biraz da gözleri bizim üzerimizde. Biz iyi örnek olmak zorundayız. Tarih boyunca bizim atalarımız her zaman mazlumun yanında olmuş. Anadolu her zaman zorda kalan insanların yardımcısı olmuştur. Bugün de yine aynıdır, bundan sonra da böyle olacaktır. Bu misyon tarihin bir sonucu olarak bize verilmiş, tarihin sonucunu da bir kenara itemeyiz. O zaman bize düşen tekrar tekrar söylüyoruz daha çok çalışmak, daha çok çalışmak, daha çok çalışmak. Bu duygu ve düşüncelerle eğitim öğretim yılınızın hayırlı uğurlu olmasını, yeni tesislerin sizlerin daha iyi bir eğitim almanıza da vesile olmasını diliyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmalar sonunda Emirdağ Aziziye Külliyesi binası Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapılarak hizmete açıldı. Daha sonra Emirdağ Aziziye Külliyesi binası içinde bulunan eğitim ve atölye sınıflarında Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından incelemelerde bulunuldu.

  • Okunma: 2555

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • dört yıllık okul nerede

    külliye açılıyo falan diyince dört yıllık okul açıldı sandım. ama bunlar daha labaratuvarı açamamış..gazete03 e manşet olmuş fırça diye.:-))))