Emirdağ Belediyesi'nde Son Durum!

Haberler / Güncel

Emirdağ Belediyesi'nde Son Durum!

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağ Belediyesi’ni 30 Milyon TL borçla devraldığını seçildiği günden bu yana borcun 10 Milyon TL’sini ödediklerini açıkladı. Afyonkarahisar’da yayın yapan Karahisar TV’yi konuk eden Başkan Kargın sözlerine şöyle devam etti:

“Ölçüsüz borçlanmalara gidilmiş. 30 Milyon TL üzerinde borcu görmüş bulunmaktayız. Hala kayıtlara girmemiş, elimize geçmemiş olan faturalar var. Kayıt dışı borcun olduğunu görüyoruz. Bu borçlarla iyi bir mali disiplin uyguladık. Bu zaman zaman personelimizi sıkmıştır; ancak tasarrufla israfı önledik. Bunları yaparken de belli program dahilinde indirime gidildi. 10 milyon TL’nin üzerinde parayı ödemiş bulunmaktayız. Otogar civarında şehir girişlerinde peyzaj çalışmalarını iyi yaptık ve güzel tepkiler alıyoruz. Yol, altyapı aynı şekilde devam ediyor. Yıllardır kullanılmayan asfalt şantiyemizi revize ettik ve kullanılır durumda. Dışarıya asfalt satıyoruz. Kendimiz üretiyoruz. Hemen yan tarafa belediye şirketimizce parke fabrikasını kurduk. Üçte bir fiyatına parke imal ediyoruz. Gelirlerimizi artırmak için de bunu vatandaşın sırtına vergi yükü yerine kendimiz yükü omuzlayıp; riski kendimiz aldık ve imalat sektörüne girdik. Dışa bağımlılığımız kalktı ve hizmetlerimize devam ediyoruz.” Dedi.

Video

  • Okunma: 3981

Yorumlar (10)Yorum Yap

  • DevGenç

    Sayın başkanın icraatlarının arasında Halısahaları da kapatmak var onları neden söylemiyor ?
    Topu kent ormanda mı oynayacak gençler ?
    Bunlar iyi günleriniz daha ....

  • bağımsız belediye emirdag.

    Kendi ödemiş sanki başkan borç u
    beledyenin borcu olduğunu uçan kuş da biliyordu.
    TEMİZ SU aritmaTESİSİ CALISIYORMU.NE SUYU İCİYORUZ. !!!!!

    yıl başında çok sevdiğin emirdag inin SUYUNA % 20 civarında NEYE DAYANARAK zam yaptınız.
    Bağları bahçeleri park lari kimler İSLETECEK. .
    ORGANİK TARIM YAPİLACAKMİ BURALARDA.!!!!!!

    .BORCU BU MİLLET E ODEDİYON. GURBAN.



  • huzur...

    herşeyin başı huzur istiyoruz başkan ... sadece huzur...borçsuz belediye yoktur...sen de borçlu bırakacaksın 4 yıl sonra.. o yüzden insanları kırma,üzme o koltuktan kalkınca etrafında halen dostların olsun..şuan etrafındaki dalkavuklar gidecek çünkü..

  • eses

    Nasil borc odenmis anlamis degilim su odediginiz borclarin faturalarini halkinizla paylassaniz.daha belediyeden emekli olan arkadaslarin emeklilik paralari duruyor yaklasik bir senedir ha arkadaslar sunuda soyleyeyim sakin su faturalarini gec odemeyin ne olursa olsun 5 tl tahsil ediyorlar gecikme olarak ben anlamadim sizler anladiysaniz bi aciklayin.hersey sanki gunluk guneslik ama oyle degil oyle gosteriliyor hayirlisi olsun buda gecer.




  • bilelim

    işçinin emekli parasını belediye belediyeye gelen bütçeden verir arkadaşlar. bilmiyorsak googla var yaz oraya öğren.. memurun parasını emekli sandığı verir. partizanlık yapıyorsunuz bunuyaparken bari bilgimiz olsun.

  • Beyza'ya cevap

    Bir kere belediye işçisi emekli olduktan sonra emeklilik parasını ssk veya emekli sandığı verir , belediye değil.Bunu bilmenizde yarar var.İkinci olarak parke taşı döşenmesini hizmet olarak görüyorsanız düne kadar sayın Pala fazlasıyla yaptırdı ve kaldırım taşının ömrü en az 5 yıldır.Eleştirirken mantıklı olalım, Emirdağ'ımız kazansın

  • beyza

    kendi partisi de dahil her kurumla kavga etmeyi hizmet sanıyorsa gerçekten böyle başkan görülmedi.. palaya kızıyorduk haksızlık etmişiz. emekli ettiğin işçinin maaşlarını veremiyorsun, belediyede kim ne yapıyor belli değil,hala trafik felç durumda, mahalleler de bir parke gören yol yok,7.ay yaklaşıyor.. asıl kıyamet o zaman kopacak!

  • apaci

    emirdagli,gomu yolunuda senin baskanin yapsaydi.elestirmeye utanmiyorsun.ugur baskan sizin yaptiginiz borclari odemekle mesgul.cok ayip bu elestirin

  • emirdagli haklı

    gömü yolu perişan değil REZALET.yakında afyona gitmek için dörtyolu kullanmaya başlayacam.

  • Emirdagli

    Asfalt ı satıyoruz diyoruz gömü yolu perli perişan