Emirdağ Belediyesi'nden İşçilere %40 Zam

Haberler / Güncel

Emirdağ Belediyesi'nden İşçilere %40 Zam

Emirdağ Belediyesi, 6 Aralık Çarşamba günü Emirdağ Belediyesi Toplantı Salonunda 2018 yılı için Belediye’de çalışan kadrolu işçilerle sözleşmesini yeniledi.

Toplu iş sözleşmesine; Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Güneş ve Vahit Ünver, Emirdağ Belediyesi Sendika İşçi Temsilcisi Kadir Palıt, Belediye Birim Amirleri ve belediye personelleri katıldılar. Sözleşme içinse Belediye İş Sendikası Afyon Şube Başkanı Yücel Şahin ilçemize geldi.

ŞAHİN : “BELEDİYE ÇALIŞANLARI HER ZAMAN BAŞKAN’IN YANINDA OLACAK”

İmza öncesi Belediye İş Sendikası Afyon Şube Başkanı Yücel Şahin bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında şunları kaydetti : “Sayın Belediye Başkanım, Belediyemizin değerli yöneticileri, Belediye İş Sendikasına bağlı değerli kardeşlerim, 17. dönem toplu sözleşmenin imza töreninde bir aradayız. İki dönemdir burada toplu sözleşme görüşmeleri gerçekleşiyor ve tek kalemde bitiyor. Sayın Başkan burada 91 lira olan yevmiyeyi 125 liraya çıkarttı yaklaşık %35-40’a yakın bir ücret artışı gerçekleşmekte. Bizi bizden sayıp bizi koruyan Sayın Başkan’ın bu tavrına ve şahsına ve Emirdağ Belediyesi’ne teşekkür ve şükran sunuyorum. Hem sendikam adına, hem şahsım adına hem çalışanlar adına Sayın Başkan’a teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah önünü açık etsin. Emirdağ’a hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Başarılarını diliyorum. Her zaman çalışanlar yanında olacaktır. Bunun da size güvencesini veriyorum. Hayırlı-uğurlu olsun” dedi.

KARGIN : “VEREN EL, ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR”

“gereksiz endişeler ve tek taraflı önyargılarla başlayan süreç samimi bir havada ve kısa süren bir görüşmeyle iyi bir şekilde sonuçlanmıştır. Veren elin alan elden üstün olduğunun bilinciyle, işveren konumunda bulunan bizler yasal mevzuat çerçevesinde en iyisini yapmaya çalıştık. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar personellerimizin gayretlerinin ve iyi niyetlerinin altında kalmamak adına üzerlerine düşenin en iyisini yaptık. Vermiş olduğumuz %40 oranındaki artışla en yüksek artış yapan olurken, artış oranını personelin belirlediği bir sözleşmeye imza attık.

Mali ve idari disiplinle yürüttüğümüz yönetim anlayışının neticesinde; 2013 yılında 12 milyon Türk Lirası olan gelirimiz, 2017 yılının sonlarına doğru yaklaşık 24 milyar Türk Lirası seviyesine ulaşmıştır.

Yaklaşık olarak 40 milyon TL.’ye yakın borç yükü 17 milyon TL’ye kadar düşürülmüştür. Taşınmazların ve araçların tamamının hacizli olduğu 2023 yılına kadar vadesi süren borçların bulunduğu karanlık tabloda geldiğimiz nokta itibarıyla; ipoteklerden sıyrılmış, hacizlerden büyük ölçüde kurtulmuş, bankalardan alınan kredilerin tamamını ödemiş durumdayız.

Devlet malının kendi malımızdan daha aziz olduğu bilinciyle hak-hukuk-adalet çerçevesinde bize emanet edilenleri koruduk ve kolladık. Kayıtdışı gelirleri kayıt altına alarak, her türlü istismara fırsat vermeden, ahbap-çavuş ilişkisinden uzak durarak gelirlerimizi arttırdık. Bugüne kadar yaptığımız ödemelerde, banka kredisi kullanmadan, kimseden borç almadan, hiçbir taşınmaz satmadan öz kaynaklarımızı kullanarak önemli mesafeler aldık.

2013 yılına kadar olan eski dönem borçlanmaları dahil olmak üzere; göreve gelmeden önceki 2013 yılının bütçe açığı yaklaşık 7 milyon TL. iken, göreve geldiğimiz 2014 yılının Nisan ayından yıl sonuna kadar 9 aylık dönemde bütçe açığını kapattığımız gibi 6,125 milyon TL. bütçe fazlası verdik. 2015 yılında 7,373 milyon TL., 2016 yılında 7,477 milyon TL., 2017 yılının geçtiğimiz ayı itibarıyla 8,941 milyon TL. bütçe fazlası verdik.

Bu tablodan da anlaşılacağı üzere gideri gelirinden fazla olan başarısız bir bütçe yönetiminin karşısında, göreve geldiğimiz günden itibaren gelirlerimiz giderlerimizin çok çok üzerinde olmuştur. Bütçenin nasıl yönetileceğini dosta-düşmana gösterirken, gize güvenenleri mahçup etmedik.
“ELEKTRİK FATURASINI ÖDEMEKTE ZORLANAN BİR BELEDİYE’Yİ İTİBARLI BİR BELEDİYE HALİNE GETİRDİK”

Özellikle belirtmekte fayda var; elektrik faturasını dahi ödemekte zorlanan bir belediyeyi, itibarlı bir belediye haline getirdik.

Bu başarılar ekip ruhuyla elde edilen başarılardır. İşçisinden memuruna kadar hepimizin başarısıdır. Bu yapılan rekor maaş zammı da bu başarının mükafatıdır. Emeklerinizin karşılığını vermenin mutluluğuyla başarılar dilerim” dedi.

PAMUK : “DERDİMİZİ ANLATTIK, DERDİMİZE DERMAN OLDU”

Sonrasında ise Belediye personellerinden Eren Pamuk Belediye Başkan’ı Kargın’a ailesiyle resminin bulunduğu bir tablo hediye ederek bir konuşma yaptı. Pamuk konuşmasında şunları kaydetti : “Başkanımızdan geçen sene bir randevu aldık. Çıktık makamına Başkan’ım bizim yevmiyeler 90 lira olsun dedik ikiletmedi 91 lira olsun dedi. Bu dönem yine randevu aldık kendisiyle görüşmeye çıktık hiç olmayacak birşey yaptık. İki, iki buçuk dakikada derdimizi anlattık kendisine, kendisinin cevabı iki saniye sürdü siz istediniz ben de veriyorum dedi yani derdimize derman oldu. Tüm işçi arkadaşlar ve aileleri adına kendisinden Allah razı olsun kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu sözleşmenin anısına da kendisine bu hediyeyi takdim ediyorum. Ailesiyle ve sevdikleriyle bir ömür mutluluk diliyorum”dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı Kargın’a yine Belediye personellerinden Şebnem Köken tarafından teşekkür amacıyla bir demet çiçek hediye edildi.

İmzalanan sözleşmenin ardından program salonda çektirilen Belediye aile fotoğrafıyla sona erdi.

  • Okunma: 3144

Yorumlar (0)Yorum Yap