Emirdağ Belgeleri Gün Yüzüne Çıkıyor

Haberler / Özel Haber

Emirdağ Belgeleri Gün Yüzüne Çıkıyor

Emirdağ tarihini gün yüzüne çıkaracak olan belgeler ortaya çıkmaya başladı. Son günlerde sosyal medya üzerinde gündeme gelen birçok belgeden bazıları Emirdağ Çarşı Camii'nin Sancak şerifi ilk kez ortaya çıktı. Geçtiğimiz gün Aziziye olan ismin Emirdağ olarak değiştirilmesiyle ilgili Mustafa Kemal Atatürk imzalı bir belge daha ortaya çıktı.

Emirdağ tarihi için önem arz eden bu belgeler önümüzdeki günlerde Emirdağ Kaymakamlığı bünyesinde kitap olarak kütüphanelerimizi süsleyeceği öğrenilirken; Emirdağ isminin alınmasıyla ilgili belgede şunlar yer alıyor:

"Türkiye Cumhuriyeti Başvekaleti Malumat Müdürlüğü'ne ait kararnamede - Afyonkarahisar vilayetine merbut Aziziye kazasının isminin (Emir dağa) tebdili; Dahiliye Vekaletinin ve Şurayı Devlet Heyeti Umumiyesinin Tensibi üzerine icra vekilleri heyetinin 1/7/1931 tarihli XX içtimasında tasvip ve kabul olmuştur. Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK "

1 Temmuz 1931 imzalı belgeyle Emirdağ ismini almasının kesin tarihi 1931 olarak kayıtlara girecek ve yepyeni belgeler Emirdağ tarihine ışık tutacak.

  • Okunma: 3959

Yorumlar (0)Yorum Yap