Emirdağ Cevaplıyor-5

Haberler / Özel Haber

Emirdağ Cevaplıyor-5

Emirdağ’da gündemde olan Emirdağ’ın Eskişehir’e bağlanması yazı dizisinin beşincisinde konuklarımız Emekli öğretmen Metin Akın, Emirdağ esnaflarından Volkan Biçer, Emirdağlı Gazeteci Cüneyt Gargılı ve Emirdağlı gurbetçi işadamıTümer Emeksiz görüşlerini bildirdi.

Emekli öğretmen Emirdağ Folklörcüsü Metin Akın:
“Eskişehir’e bağlanmak için 10 tane muhtar veya belediye encümeni bir dilekçe ile kaymakamlığa müracaat edecek, dilekçe TBMM'ye yollanacak. Mecliste yakından takip eden milletvekili olacak. Afyon Milletvekilleri hayır diyecek. Eskişehirliler evet diyecek 2 ayrı görüş olduğu için referanduma gidecek.
Bundan 8 yıl önce belediye encümeni, muhtarlar sivil toplum örgütleri dilekçeyi hazırladılar kaymakamlığa verdiler. Bu işleri geriden yöneten bir tane Eskişehir milletvekili vardı nasıl olacağını o öğretti. Afyon valisi devreye girerek o dönem ki Emirdağ Kaymakamını aradı o dönemki siyasiler dilekçe sahiplerini belediyeye topladılar siyasi baskı kurarak dilekçelerini geri aldırdılar. Bu Eskişehire bağlanma meselesi 10 yılda 20 yılda gündeme geliyor. Afyonda şuanda Emirdağlı 1300 dolaylarında hane var. Eskişehirde ise 100 bin dolayında nüfusumuz var. Emirdağlılar geçmişten beri şuanda olduğu gibi eğitim için Eskişehire göç ediyorlar. Sağlık hizmeti için Eskişehiri tercih ediyorlar. Şuanda Afyon kamuoyu Emirdağ ve sandıklı yüzünden büyükşehir olamıyoruz diye sitem ediyorlar.
Bağlanırsak Eskişehir zaten büyük şehir eğitimi Türkiyede ilk 5. sırada Emirdağ’da şu anda 130 tane öğretmen açığı var 59 tane ücretli öğretmen çalışıyor! Eğitim açısından Emirdağ’ın kazancı olur. Fakat şu anda Afyon bize daha yakın! Yakında hızlı trende geliyor mesafe daha kısalıyor bazı siyasiler yurt içindeki ve dışındaki bazı sivil toplum örgütleri afyondaki bürokratlarla yakın ilişki içirişinde olduğu için Eskişehire bağlanmaya sıcak bakmıyorlar.Bu konu devamlı gündeme geliyor şartlar oluşursa neden olmasın? Gerekli şartlar oluşmasa da kafa karıştırmaya gerek yok!”

Emirdağ esnaflarından Volkan Biçer:
“Sorunun bağlı olduğumuz il ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Sorun giderek hızla azalan, eriyen Emirdağımızın nüfusu ile alakalıdır. Bundan sonra nasıl verdiğimiz göçü tersine çeviririz bunun için mücadele vermeliyiz. Enerjimizi organize sanayimizin güçlenerek büyümesine, üniversitemizin genişleterek büyümesine, Emirdağ ekonomisi için büyük kayıp olan askeriyenin tekrar kazanımına v.s. harcayarak Emirdağ’ımıza yakışan 40 bin 50 bin nüfusu sağladıktan sonra bağlı bulunduğumuz ilin hem siyasi hem ekonomik anlamda söz sahibi ilçesi olacağımız düşüncesindeyim.”

Emirdağlı Gazeteci Cüneyt Gargılı:
“Konuyla ilgili az söz söylemek istiyorum. Birincisi nüfus yoğunluğu 130 bin Emirdağlının yaşadığı bir il Eskişehir! İkincisi Eskişehir Emirdağlılara hep yakin gelmiştir, yatırımlar bu ilde ve en önemlisi Afyon dersini almalı!”

Emirdağlı gurbetçi işadamıTümer Emeksiz, konuyla ilgili en fazla araştıran isimlerin başında geliyor. Konuyla ilgili yıllardır araştırmalarını sürdüren Emeksiz, bu konuyu kelimeler yerine videoyla anlatmak istedi ve aşağıdaki videoda tüm gerçekleriyle neden Eskişehir’e bağlanılmalı sorusunun cevabını verdi.

#emirdagcevapliyor devam ediyor...

Video

  • Okunma: 5326

Yorumlar (8)Yorum Yap

  • hakan

    afyon halki emirdaglilari kesinlikle sevmiyor ve cok kotu davraniyor,afyon merkezde 3 sene kaldim,kesinlikle emirdagli oldugunu duyduklari anda fenalik geciriyorlar.sanki emirdag afyonun ilcesi degil.memurlari bile cok kotu davraniyor.benim elimde olsa simdi eskisehire baglarim emirdagini,1 dakika bile dusunmem.afyon dusunsun.

  • timucin

    soylenenler.
    yazilanlar.
    ilan edilen gorusler.
    ne guzel.
    hepsi kayit altindalar.
    ..........
    yillar sonra tekrar
    bakacagiz bunlara.
    tekrar okuyacagiz.
    tekrar dusunecegiz.
    gozden gecirecegiz
    ........

  • turan yardimci

    80li yillarda agirceza reisi kiracimizdi agirceza emirdagdan kalkmasi ile gitti yuksek okul emirdagina yapilmadi fabrika yapilmadi sonra goc verme hizlandi sagip olduklarimizda gitti nufus azaldi baska imkan verilenlerin nufusu cogaldi.

  • Cihat Nedim SAYIN

    Mesele her seçim dönemlerinde yineleniyor maalesef zaman içerisinde nadasa bıraklıyor.Ben konunun Eskişehir'e bağlanmak odaklı çıkmasını doğru bulmuyorum,asıl olan 100'er bin insanımızın yaşadığı bölgelerde ki güç birliğidir.Tüm Emirdağ'lıların siyasi,ekonomik,şahsi ihtiraslarını bir yana bırakıp bir çatı altında birleştirmeleri ve tükenmekte olan Emirdağ'a sanayi yatırımı-istihdam-üniversite,tersine göç,nüfus ve ekonomik yoğunluk kazandırılması öncelik olmalıdır.Öncelik koşulsuz GÜÇ BİRLİĞİ.

  • hacı halil

    senin elinde nüfus yok, istihdam yok, çifcinin elinde ürünlerini değerlendireceği sanayi alanı yetersiz, öğrencin az , afyon büroksasi ile esnafı ile ilişkilerin zayıf her fırsatta afyonu ez eskişehire git,sonra Afyon haksızlık yapıyıor de. banane eskişehirde ki emirdağlılardan emirdağına ne faydası var?? önce kendimizi tazelememiz lazım geliştirmemiz lazım afyona sırtımızı değil yüzümüzü dönmemiz lazım onda sonra hak talep etmemiz lazım. en uygun açıklama volkan beye ait.

  • emirdagli

    sn volkan beyin soylemleri en uygun olani ,acilen emirdagina girer saglamaliyiz

  • timucin

    afyon halki ve afyonlu yetkililer bizi disladigi gibi ....
    boyle bir olasilikta tarafsiz ve adil olmasi gereken , afyonlu olmayan brokratlarda
    (vali , vali yard.vs)
    onlardan daha beter ....
    bunu son ugur baskanin yasadiklarindanda biliyoruz.....
    ....
    olmuyor olmuyor olmuyor ama biz olacak olacak diye yilardir avutuluyoruz., kandiriliyoruz...
    .....

    .....

  • emirdagli

    yillar once bolvadin sandikli emirdagdan kucuktu, ama afyonun onlardan yana tutumundan dolayi onlar yillar icinde buyudu biz kuculduk.....
    bazilari diyecek ki biz goc verdik...
    .tamamda onlarda goc verdi...
    .mesele ..pastayi dagitanin adil olmayisi......
    yani hirsizin hic sucu yok dersek olmaz.....