Emirdağ Cevaplıyor-6

Haberler / Özel Haber

Emirdağ Cevaplıyor-6

Emirdağ’da gündemde olan Emirdağ’ın Eskişehir’e bağlanması yazı dizisinin altıncısında konuklarımız Emirdağ esnaflarında Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Yılmaz Ünver, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, Emirdağ esnaflarından Adem Çelik ve Gökalp Emeksiz.

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Yılmaz Ünver:
“2004 yılında biz bu olayı başlattık. Referandum yapalım dedik. Kaymakamlıktan yazı işlerinden neler yapabiliriz diye araştırdık. Ancak bu iş için Belediye Başkanı, Belediye Meclisi, Oda Başkanları, Mahalle Muhtarlarından imza alınması gerekli denildi. Biz 2004 yılında bunarın imzalarını aldık ve halen o imzalar bende duruyor. Bunu sizinle de paylaşıyorum. Gerekli imzaları tamamladık ve buradan Emirdağ Belediyesi’nde bir toplantı yaptık. Belediye’deki toplatında dönemin belediye başkanı Lütfi İhsan Dağ ve Emirdağ’daki ileri gelen 150 kişi kadar toplandık. O zamanki siyasiler elimizdeki koltuk gitmesin diye Afyon’da kalmayı istedi birçoğu, bir kısmı da Eskişehir’i istedi. AK Partili İl Genel Meclisi üyelerinin engellemesiyle o dönemdeki hareket yarım kaldı. Eğer Eskişehir’e bağlanırsak; Eskişehir’de birinci ilçe oluruz. Emirdağlı Eskişehir’den milletvekili çıkartabiliriz. Afyon’da 5. İlçe olduk ve Afyon’dan hep dışlandık. Aslan payını merkez ve yakın ilçeler alıyor. Eskişehir’e bağlanma konusunu destekliyor ve fayda görüyorum.”


Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç:
“Eskişehir yıllardır Emirdağlı hemşerilerimizi bağrına basmıştır. Vakıflar, dernekler ve mahalleler var. Bizlerin de seçilmesi konusunda ciddi destekler veriyorlar. Emirdağ’ın bağlanma konusunda bizim böyle bir durumu karşı çıkmaz ve destekleriz. Şu anda sayısını bilmiyorum ama Eskişehir’de çok ciddi sayıda Emirdağlı popülasyonu var. Yıllardır sadece resmi işler için Afyon’a giden Emirdağlılar, diğer tüm işleri için Eskişehir’dedir. Eskişehir Emirdağlılara her zaman kucak açmıştır. Emirdağ’da popülasyon kalmamış. Emirdağ’ın hatrı sayılır nüfusu Belçika’da ve Eskişehir’dedir. Şuanda CHP’nin 3.Sıra milletvekili adayı Cemal Okan Yüksel Emirdağlıdır. CHP’nin 2011 seçiminden bu yana milletvekili sayısı Eskişehir’de 2’ydi. Biz 3. Sıradaki Emirdağlı adayı milletvekili yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu sebeple Emirdağlıları mutlu edeceğiz.” Dedi.

Emirdağlı esnaflardan Adem Çelik:
“Ben de isterdim Emirdağ’dan 1 tane bizim de Ankara’da abimiz olmasını! Ama Afyon buna izin vermiyor. Bize üvey evlât muamelesi yapıyor. Hiç olmazsa Emirdağ Eskişehir’e bağlanırsa bu sorun ortadan kalkar düşünüyorum.”

Emirdağlı esnaflardan Gökalp Emeksiz:
“İlk başta Afyonkarahisar’ın siyaseti Eskişehir’den daha güçlü görüyorum. Afyonlu hemşerilerimizin Emirdağ’a yeteri kadar sahip çıkmadığını görüyorum. En son Emirdağ Belediye Başkanı ile olan çöplük olayında bunu yakınen gördük. Bu soğukluğu gidermek için başta AK Parti – MHP ve CHP olmak üzere tüm partilerin adaylarının ve yönetimlerinin Emirdağ’a çıkartma yapmasını istiyorum. Afyonkarahisar ile devam edelim, Eskişehir’in siyasetinden de siyasetçisinden de Afyonunkiler daha güçlüdür.”

Fotoğraflar

  • Okunma: 5501

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • timucin

    ONCE

    ANKET

    (hemde, bu secimlerde hangi anket sirketi , secim sonuclarini en iyi bilmisse ona yaptirtilarak)

    siyasilerin yada emirdaginin onde gelenlerinin deyil......
    emirdagda yasayan koylerimizle birlikte HALKIN dusuncesi onemli..
    ....
    sonra halk kendi dusuncesine sonuna kadar SAHIP cikip , meseleyi en iyi sekilde sonuclandiracaktir......
    ...
    insallah
    hersey guzel olacak.
    "su akip yatagini bulacak".
    hersey normal mecrasinda gelisecek.....

  • DevGenç

    Bunu Akp - Chp-Mehape bir araya gelerek meclise taşımalı , eskişehirdeki emirdağlı nüfusuna bakacak olursak hiç de yabana atılacak bi oyumuz yok ...Siyasi partilerin üst düzey yöneticileriyle görüşmek gerek , vekillerle bu iş olmaz ....