Emirdağ Çiftçisi Kara Kara Düşünüyor

Haberler / Güncel

Emirdağ Çiftçisi Kara Kara Düşünüyor

Yağışsız geçen kış günlerinin ardından çiftçi zor günler yaşıyor. Yağışların yetersiz olması nedeniyle tarlaya ekilen mahsul yetişmedi ve çiftçi ürününü toplayamadı. Hatta mevsimine bağlı yeşermesi gereken tohumların bitkilerinin gün yüzüne çıkmaması çiftçiyi kara kara düşündürüyor.

Yağışın olmaması sadece çiftçiyi değil, hayvan besicilerini de çok etkiledi, çünkü arazilerde ot yetişmedi. Bu durumda hayvanların otlanmasını engelledi. Kuraklık sıkıntısının en çok yaşayan yerlerden birisi de Emirdağ ve köyleri… Çiftçiler ekinlerin bu dönemde yükselmesi gerekirken istenilen dereceye yaklaşılmaması yağışların olmaması ekinlerin olgunlaşmasını engelledi. Toprak altından çıkamayan ekin tohumları çürümeye başladı. Sulama yapılan yerlerde başaklarını yağışlı yıllara nazaran yüzde 60 düşük verimle vermeye başladı. Çiftçiler devletten kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Bankadan alınan kredileri ödeyemeyen Emirdağ çiftçisini kara günler bekliyor.

  • Okunma: 2313

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Kaptan

    KOLAYI VAR PINAR BASININ SUYUNU CEVIRIN EMIRDAGINA VE KÖYLERINE CIFTCI SU CEKSIN BOSA AKIP DURUYO EMIRDAG FAYDALANSIN YESILLENSIN ? NERDEEEEEE BU AKIL FIKIR KURAKLIYIN SUCU KENDIMIZDE DEMEKKI EMIRDAGIN ALTIN DEGERLERINDEN BIRINI DEGERLENDIREMIYORUZ YADA BILMIYORUZ ?