Emirdağ-Davulga Arası 64 Km Bölünmüş Yol

Haberler / Güncel

Emirdağ-Davulga Arası 64 Km Bölünmüş Yol

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ramazan bayramının 2. günü Afyonkarahisar Valiliğinin Taş Medrese'de düzenlediği bayramlaşma programına iştirak etti. Burada konuşan Prof. D. Eroğlu, son çeyrekte Türkiye'nin yüzde 7,4'le büyüdüğünün altını çizerek şöyle konuştu:

"Gurur duyuyoruz. Daha da büyüyecek. İnşallah bu millet kahraman bir millet 2023, 2053, 2071 ve 2099 hedeflerini gerçekleştirecektir. Biz küresel bir güç olacağız. Zaten Türkiye çok güçlü. Fırat Kalkanı Harekatı'nı, Zeytin Dalı Harekatı'nı yapan bu millet ve şu anda Kandil'e yürüyen ordu bu ordu. Hepimiz Mehmetçik'iz. İnşallah ülkemizi çok daha güzel günlere taşıyacağız. Büyük hedeflere doğru yelken açtık. Özellikle bizim milletimizin, devletimizin büyük hedefleri var. Bütün gayemiz ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımak. Hedefimiz budur. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir ama bizim kızıl elmamız var. Kızıl elmalarımız var. Dolayısıyla o hedeflere yürüyeceğiz. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın."

Prof. Dr. Eroğlu daha sonra Taş Medrese'de düzenlenen AK Parti İl Teşkilatı ile bayramlaşma programında Afyonkarahisar’a Ramazan bayramı hasebiyle 6 müjde açıkladı. Prof. Dr. Eroğlu’nun müjdesini verdiği; Dinar Çölovası Kapalı Havza Atıksu Arıtma Tesisi, Sinanpaşa Çobanözü Tokuşlar Göleti Sulaması, Sandıklı İçmesuyu Arıtma Tesisi, İhsaniye Yeşilayaz Barajı, İscehisar Hükümet Konağı ve Emirdağ-Davulga Arası Karayolu Yapımı tesislerinin toplam yatırım maliyeti 280 milyon lirayı buluyor.

Emirdağ-Davulga arası karayolu yapımı için verilen müjde dağıtılan broşürlerde şu şekilde anlatıldı:
Afyonkarahisar'da Karayolu ağını genişletiyoruz. Ulaşımda konforu artırıyoruz. Emirdağ ile Davulga arasını kapsayan 64 kilometrelik yol yapım ihalesini bu ay gerçekleştirdik. Yakın zamanda inşaatına başlanacak olan projesinde şehir geçişleri bölünmüş yol olmak üzere toplam 4 adet köprü inşa edilecektir. Yaklaşık 195 milyon Türk Lirasına mal edilecek olan karayolu projesinin 2021 yılına kadar tamamlanması bekleniyor."

  • Okunma: 3053

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Emirdağlı

    Emirdağ davulga arası 25 km. Nasıl 64 km yol yapılıyor onu bi açıklasaydı sayın bakan? Gidiş geliş hesaplasa bile 50 km yapiyor.

  • Alper

    Davulga yoluna gelene kadar Emirdağ Gömü arasını yapsınlar. İnsanlığa hakaret bir yol.