Emirdağ Devlet Hastanesine Fizik Tedavi Ünitesi Açıldı

Haberler / Sağlık

Emirdağ Devlet Hastanesine Fizik Tedavi Ünitesi Açıldı

Emirdağ Devlet Hastanesi'ne fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi açıldı. 1 Kasım 2017 günü Emirdağ Devlet Hastanesi'nde Emirdağ protokolü tarafından açılan ünitede, ortopedik, pediatrik, nörolojik ve el rehabilitasyonu ile elektro terapi bölümlerinin yer aldığı belirtildi.

Günlük ortalama 30 hastanın fizik tedavi ünitesine başvurduğunu öğrendiğimiz Emirdağ Devlet Hastanesi'nde 20'sinin ise fizik tedavi ünitesinde günübirlik tedavi aldığı öğrenildi. Emirdağ Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi'nde bel ve boyun fıtığı, felçli, kireçlenme, kas hastalıkları, bel ve boyun fıtığı ameliyatları veya kas kemik ameliyatları sonrası fizik tedavi gerektiren hastalar, kas romatizması hastaları, topuk dikeni olan ve tenisçi dirseği rahatsızlıkları olan hastalar yararlanacak.

Emirdağ'dan il merkezi olan Afyonkarahisar'a ve diğer illere fizik tedavi için gitmek zorunda kalan vatandaşlar açısından önemli bir eksikliğin giderildiği Emirdağ Devlet Hastanesi'nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı doktor tarafından verilen egzersizler; fizyoterapistler tarafından hastalara egzersiz ve tıbbi aletlerle uygulanıyor.

1 Kasım günü Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Çapanoğlu, SGK Emirdağ İlçe Müdürü Mustafa Üngör tarafından kesilen kurdelenin ardından Fizik Tedavi ünitesi ziyaretçiler tarafından gezildi. Program sonrası Emirdağ Devlet Hastanesi bahçesine ağaç dikilerek program sona erdi.

  • Güncelleme: 03.11.2017 06:52
  • Okunma: 6172

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Emirdağlı

    Bu hizmetin yapılmasında hayata geçmesinde emeği olan herkese ve Emirdağ Ak Parti İlçe Başkanı Serkan KOYUNCU ' ya Teşekkürler.