Emirdağ Doğalgazında Merak Edilenler!

Haberler / Güncel

Emirdağ Doğalgazında Merak Edilenler!

Bilindiği gibi Emirdağ Yenidoğan ve Çilli Mahallesi’ne bir süre önce doğalgaz dağıtımının yapıldığı duyurulmuştu.
Bu duyurunun ardından İncili Mahallesi İncili Camii Karşısında ilçemize bir şube açan AKSA Afyon Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ilçemizde abonelik işlemlerine başladı. Emirdağ Gazetesi olarak AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile görüşerek merak edilenleri sorduk ve yetkililerden cevaplarını aldık.

ÖNCE ABONE OLUNMASI LAZIM…
-Öncelikle Emirdağ’da evinin önüne kadar doğalgaz kutusu gelen bir vatandaş bu doğalgazı nasıl kullanmaya başlayacak?
Bunun için öncelikle doğalgaz aboneliği gerekiyor. Bunun için de tapu, kimlik ve şayet özel idareye doğalgaz ile ilgili bir para yatırılmışsa bunun dekontunu istiyoruz. Dekont yoksa kimlik numarasından biz de Emirdağ Şubemizde vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aboneliğin tamamlanmasından sonra, vatandaşlarımız sertifikalı bir firma ile anlaşıp, doğalgaz projelerini onaylattırıyor. Vatandaş konutunu teknik olarak doğalgaz kullanımına hazır hale getiriyor. Sonrasında konutta oturan vatandaşlarımız gaz kullanım sözleşmesi yaparak, tesisat kontrolü sonrası doğal gaz kullanımına başlayabilirler.

YURTDIŞINDA İKAMET EDENLER NE YAPACAK?
-Sayın yetkili, Emirdağ için özel bir durum var burada yaşayan ve özel idareye para yatıran birçok vatandaş yurtdışında ikamet ediyor. Ancak burada kişinin yakınları var. Kişinin yakını veya yetkilendireceği bir kişi burada doğalgaz işlemlerini tamamlayabilir mi?

-Burada şunu belirtelim; kişi olmadan da elimizden geldiğince vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz abonelik işlemlerini duruma göre kişi olmadan da tamamlayabiliriz ancak son aşamada yani her şey hazır oldu ve sözleşmenin imzalanması ve eve doğalgaz verilmesi aşamasında tapu sahibinin kendisi veya resmi vekaleti olan bir yakınının olması şart. Yani sözleşmeyi imzalama yetkisi sadece konutta oturan kiracıya, tapu sahibine veya resmi vekaleti olan yakınına ait. Bunun nedeni de; doğalgaz kullanımıyla beraber faturalar gelecek ve burada borçlanacak olan kişi adına sözleşme olan kişi olacak. Özetlemek gerekirse; abonelik işlemleri tapu sahibi olmadan tamamlanabilir ancak resmi vekalet olmadan evde veya konutta doğalgaz kullanımı gerçekleşmiyor.

KİRACILAR İÇİN DURUM...
-Peki kiracılar için durum nasıl olacak?

Kiracılar için de kira sözleşmesi ve tapu gerekiyor. Kiracının üzerine doğalgaz faturası düzenleneceği için burada kira sözleşmesi olan kiracıyla işlemleri tamamlayabiliyoruz.

-Örnek veriyorum; konut vereseli yani konut sahibini vefat etmiş bu durumda işlemler nasıl yürütülüyor?

Bu durumda veraset ilamında ismi geçen herhangi bir kişiyle işlemleri tamamlayıp konutun doğalgaz kullanımını gerçekleştiriyoruz. Yani veraset ilamında adı geçen kişilerle işlemleri tamamlayıp konuta doğalgaz verebiliyoruz.

ISI YALITIMI KONUSU
-Isı yalıtımı olmayan evlere doğalgaz verilemeyeceği iddiaları var. Böyle bir zorunluluk var mı? Yani evde ısı yalıtımı yoksa vatandaş doğalgaz kullanamayacak mı?

Bizim açımızdan böyle bir şart yok. Yani AKSA Doğalgaz olarak biz vatandaşın evinde doğalgaz kullanımını sağlarken ısı yalıtımı şartı aramıyoruz.

İLÇEMİZİN DİĞER MAHALLELERİNE DOĞALGAZ NE ZAMAN GELECEK?
-En çok merak edilen konulardan bir tanesi de şu; ilçemizin diğer mahallelerine yani İnkilap Mahallesi, Kacerli Mahallesi gibi yerlere doğalgaz ne zaman gelecek?

Bununla ilgili bizim Nisan, Mayıs ayları gibi yeni yatırım planlarımız açıklanıyor. Şu anda bu konuda net birşey söylemek mümkün değil. Nisan, Mayıs aylarında yeni yatırım planımız açıklandığında bu konuyla ilgili net bir şey söyleyebiliriz.

  • Okunma: 6590

Yorumlar (0)Yorum Yap