Emirdağ ESOB, Türkiye Esnaf Buluşmasında

Haberler / Güncel

Emirdağ ESOB, Türkiye Esnaf Buluşmasında

Türkiye Esnaf Buluşması toplantısına Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Emirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muzaffer Aşık ve bazı Esnaf Odası Başkanları katıldı.

Oda, birlik ve federasyon ve konfederasyonların temsilcileriyle gerçekleşen toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’un katılarak bir konuşma yaptığı, Bağcılar Spor Kompleksindeki toplantının ev sahipliğini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptı.

Buluşmayı gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’ye ve esnaf teşkilatlarının yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârları toplumun omurgası olarak gördüğünü söyledi ve “İster tek kat olsun, ister 100 kat, tüm binalar bir orta direkten aldığı güçle ayakta durur, bizim milletimizin orta direği de esnaf ve sanatkarlarımızdır. Sizler ne kadar güçlüyseniz ülkemiz o kadar güçlüdür. Sizler ne kadar müreffehseniz milletimiz de o kadar müreffehtir. Sizler ne kadar huzurluysanız, halkımız da o kadar huzurludur” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN BAŞI NE ZAMAN DERDE GİRSE, ESNAF VE SANATKÂRLAR HEMEN GÖREVE KOŞAR”

Geçmişte hem ücretli olarak çalışmış, hem kendi işini yapmış biri olarak, esnaf ve sanatkârların orta direk olarak Türkiye’ye ve millete nasıl katkılar verdiğini iyi bildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârın bu ülkenin herhangi bir parçası değil, kurucu unsuru olduğunu belirtti ve şunları ekledi: “Anadolu’yu her biri birer alp olan, her biri birer eren olan ve her biri birer sanatkar olan ecdadımızın rehberliğinde kendimize yurt haline getirdik. Bilek gücüyle alın terinin sentezi olan bu fetih yöntemiyle Avrupa’nın ortalarına kadar gittik. Gittiğimiz her yerde sadece eserler bıraktık, seda hoş sedalar bıraktık. Bugün gidin Balkanlar’a, gidin Kuzey Afrika’ya, ayak bastığınız her yerde ne derler biliyor musunuz? Vefalı Türk geldi derler. İşte bu güzel hatırların altında hep alperenlerimizin, yani esnaf ve sanatkârlarımızın imzası vardır.”
Bugün de Türkiye’nin başı ne zaman derde girse, esnaf ve sanatkarların hemen göreve koştuğuna, 15 Temmuz gecesi darbeciler uçaklarıyla, helikopterleriyle saldırıya geçtikleri anda, ilk harekete geçenlerin esnaf ve sanatkarlar olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitlerimizin, gazilerimizin mesleklerine baktığımızda, önemli bir bölümünü esnaf ve sanatkarlarımızın oluşturduğunu görüyoruz. Sizler ülkenize sahip çıktığınız sürece, Allah’ın izniyle bu devlete, bu millete kimse diz çöktüremez, kimse el aman dedirtemez. Dayanışma ruhunun olduğu bir millet yıkılamaz. Rabbim tüm milletimizden ve sizlerden razı olsun” dedi.

  • Okunma: 1722

Yorumlar (0)Yorum Yap