Emirdağ İtfaiyesi Uyardı

Haberler / Güncel

Emirdağ İtfaiyesi Uyardı

Emirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, vatandaşları meydana gelebilecek yangınlara karşı uyardı.Kurtuluş gazetesi haberinde Emirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden yapılan açıklamada göre, artan hava sıcakları ve hasat dönemine girilmesi nedeniyle, sadece ilçe merkezinde değil çevre köylerde ve özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların olası yangınlara karşı dikkatli olmaları gerektiğinin altı çizildi.

Özellikle kuru ot ve anız yangınlarının çok ciddi problemler teşkil ettiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

HALKIMIZI DAHA HASSAS OLMAYA DAVET EDİYORUZ

"Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve hasat dönemine girilmesi nedeniyle, vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olması uyarısında bulunuyoruz. Temizlik için dahi olsa ateş yakılmamalı, çünkü küçük bir kıvılcım dahi büyük bir alanın yok olmasına sebep olabilir. Vatandaşlarımızı, yangına sebebiyet verecek davranışlardan kaçınmaları için daha hassas olmaya davet ediyoruz."

Yangınların, en çok sigara izmariti ve kırık cam parçalarının güneş ışınlarının yol açtığı kıvılcımlar nedeniyle meydana geldiği hatırlatılan açıklamada, "Piknik alanlarında bir sigara izmariti ya da güneş ışınlarına maruz kalan kırık camlar ve pet şişeler mercek görevi görerek yangın çıkarıyor. Vatandaşlarımızın piknik alanlarında yangına mahal verecek unutkanlıklarda bulunmamaları gerekiyor. Emirdağlı hemşehrilerimiz dikkatli olur ve küçük tedbirler alırlarsa, yangınlar asgariye iner, dolayısıyla can ve mal kayıpları da azalır” denildi.

  • Okunma: 1889

Yorumlar (0)Yorum Yap