Emirdağ Kültürü Yaşatılıyor

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağ Kültürü Yaşatılıyor

Emirdağ kültürü bölgenin en önemli kültür sanat unsurlarını yaşatıyor. Emirdağlıların kültürüne olan bağlılığı gerek Avrupa'da gerekse diğer illerde devam ederken; Emirdağ Kaymakamlığı Emirdağ kültürünü yaşatmak adına önemli adımlar atıyor. Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca öncülüğünde planlanan kültür etkinliklerinden birisi de Emirdağ Topak evi Emirdağ Kaymakamlığı'nın bahçesine kuruldu.

Tarihin derinliklerinden konar-göçer olarak gelen Türklerin vazgeçilmez hayati değeri olan alacık halen günümüzde nadirde olsa Emirdağ yaylalarında ve Emirdağ'a ait köylerinde kullanılmakta olan nostaljik yaşam görüntüsü olan aleyçik-alaçık ya da topakev olarak bilinen ev Emirdağ Hükümet Konağı'nın bahçesinde halkın cazibesine sunuldu.

Halk deyimlerimizdende tanıdığımız alacık ile ilgili sözlerden akılımıza ilk gelen ata sözümüz “Başkasının Topakevine bakıp kendi Alacığını taşlama” sözüdür. Hükümet konağı bahçesine yaptırılan alacık çadırının ahşap iskeleti orjinal olup Zafer Yıldız'dan alınmıştır, geri kalan keçe ve döşemesi Ömer Kumarcı tarafından yaptırılmıştır, denildi.

Fotoğraflar

  • Okunma: 7173

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • abdil alhan

    sayın site yöneticileri böyle bir haber yaptığınız için emeğinize sağlık ancak bir emirdağlı olarak böyle bir resmin kullanılması utançtır bunu lütfen gerekli mercilere iletiniz memleketimizin sembolü olan topak ev derme catma kece cadır gibi durmaktadır bir emirdağlı olarak ve dedeleri emirdağda hem osmanlı döneminde hemde cumhuriyet döneminde kadı ve kaymakamlık yapmış biri olarak bu durumu kınıyorum saygılarımı sunarım lütfen bu konuya ilgi gösterin