Emirdağ Mahrem İmamı, Hakim Karşısına Çıktı

Haberler / Güncel

Emirdağ Mahrem İmamı, Hakim Karşısına Çıktı

Fetullahçı Terör Örgütünün emniyet yapılanmasında Emirdağ İlçesi mahrem imamı olduğu, Hamza kod adını kullandığı iddia edilen ve hakkında kamu davası açılarak KHK ile Afyon Kocatepe Üniversitesinde Öğretim Görevlisi iken ihraç edilen tutuklu sanık Şaban Yurtçu, dün hakim karşısına çıktı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında Örgütün emniyet yapılanmasında Emirdağ İlçesinde polis memurlarından sorumlu mahrem imamı olduğu, Hamza kod adını kullandığı, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock ve Egale programı kullandığı, örgüt elebaşı FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya katılım hesabı açtırdığı iddiası ile hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Şaban Yurtçu, hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmedi.

Talimatla para yatırmadım

Emirdağ İlçesinde polis memurlarından sorumlu Mahrem İmamı olduğu iddiasını kabul etmeyen tutuklu sanık Şaban Yurtçu, “Ben kesinlikle Hamza Kod adını kullanmadım. İddia edildiği gibi ByLock ve Egale programlarını yüklemedim ve kullanmadım. Bank Asya’ya ise her hangi bir talimatla katılım hesabı veya para yatırmadım” dedi.

Afyon’da tanıştım

Tutuklu sanık Şaban Yurtçu’nun savunma yapmasının ardından Fettullah Gül tanık olarak dinlendi. Kendisinin hakkında kamu davası açılarak KHK ile polis memuru iken ihraç edildiğini ifade eden tanık Fettullah Gül, “Şaban Yurtçu’yu tanıyorum, kendisiyle herhangi bir akrabalık bağım yoktur. Afyon’da görev yaparken tanıştırıldım. Beni tanıştıran kişide Mustafa Barış ismindeki kişiydi. Bana ByLock programını Mustafa Barış yüklemişti. ByLock listemde Şaban Yurtçu ekliydi. Kendisinin Örgütün emniyet yapılanmasında Emirdağ İlçesinde polislerden sorumlu mahrem imamı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sohbet hocalığı yapardı

Tanık Abdullah Essiz ise, emniyet verdiği detaylı ifadesini inkar etti ve doğru olmadığını söyledi. Tanık Yusuf Kayalı ise, kendisinin sohbet ve gezeklerde araştırma gurubunda olduğunu söyleyerek, “Sanık Şaban Yurtçu, sohbet toplantılarına geldi ve sohbet hocalığı yaptı” dedi. Tanık Bekir Koç ise, “Şaban Yurtçu’yu Afyonkarahisar’dan tanıyorum. Kendisi polis memurlarından sorumluydu ve Emirdağ İlçesinden gelip gidiyordu. Kendisini Şaban olarak biliyorum” diye konuştu. Tanık beyanlarına katılmadığını ifade eden Şaban Yurtçu, mahkeme heyetinden tahliyesini ve beraatını talep etti.

Savcı cezalandırılmasını istedi

Cumhuriyet Savcısı ise, tutuklu sanık Şaban Yurtçu’nun cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanık Şaban Yurtçu, Cumhuriyet Savcısının mütalaasına karşılık savunma yapmak için ek süre talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanık Şaban Yurtçu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.>Afyonzafer

  • Okunma: 4414

Yorumlar (0)Yorum Yap