Emirdağ Merkez Anaokulu'ndan Anlamlı Ziyaret

Haberler / Eğitim

Emirdağ Merkez Anaokulu'ndan Anlamlı Ziyaret

Emirdağ Merkez Anaokulu öğretmenleri ve öğrencileri değerler eğitimi kapsamında hazırladıkları proje ile Emirdağ Huzurevine ziyaretlerine devam ediyorlar.

Okul Müdüresi Aslı Camgöz ve öğretmenleri Zümrüt Arıkanlı, Emine Satılmış rehberliğinde, Emirdağ Yaşlılar Bakım ve Huzur Evini ziyaret eden Emirdağ Merkez Anaokulu'nun minik öğrencileri Huzurevi sakinleri ile güzel bir gün geçirdi. Öğretmenleriyle beraber huzurevine giden minikler, huzurevi sakinlerinin neşe kaynağı oldular. Ellerinde çiçekleriyle tek tek huzur evinde kalan yaşlıları ziyaret edip ellerini öpen minikler yaşlılarla uzun süre sohbet etti. Anaokulu öğrencileri ile huzurevi sakinlerini bir araya getirerek, çocuklara manevi değerlere sahip çıkmayı ve sosyal sorumluluk bilinci aşılamayı hedeflediklerini dile getiren okul idaresi, "Sevgi paylaştıkça çoğalır ilkesinden hareketle hayatımızın bir parçası olan, geçmişten günümüze köprü vazifesi gören ve deneyimlerinden istifade etmemiz gereken saygıdeğer büyüklerimizi ziyaret etmiş olduk. Huzurevi ziyaretini değerler eğitimi kapsamında büyüklere sevgi ve saygı ile samimiyet kavramlarını pekiştirmek için yapıldı. Çocuklar kısa da olsa onlarla zaman geçirmenin, fikirlerini paylaşmanın, keyfini ve mutluluğunu yaşadılar. Çocukların bazı manevi değerlere sahip olarak yetişmeleri amacıyla yapılan ziyaretlerin amacı sosyal sorumluluk bilinci kazandırmaktır. Çocuklar bu kavramlarla ilgili pankartlar hazırlayıp kuruma girdiler. Okulumuzun velilerinin katkılarıyla pasta yaptırdık ve kestik. 'Sevgi ve saygı büyüklerle küçükler arasındaki uçurumu yıkan en büyük köprüdür' temalı yaşlılarla çocuklarımızın fotoğraflarından oluşan panoyu hediye ettik. Yaşlılarla çocuklar sohbet edip hoş vakit geçirdiler. Emirdağ Huzurevi çalışanlarına göstermiş oldukları misafirperverlik için teşekkür ederiz” dediler.

Huzurevine ilk kez giden minikler yaşlıların ellerini öpüp onlarla sohbet ettiler. Huzur evi çalışanları ve orda bulunan yaşlılar, minikleri tüm sevecenlikleri ve güler yüzleriyle karşıladılar. Ziyaretten memnun olan huzurevi sakinleri ise bir nebze olsun torun hasretlerini gidermiş olduklarını ve bulundukları ortamdan ve yapılan ziyaretlerden çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

  • Güncelleme: 02.11.2017 10:50
  • Okunma: 6161

Yorumlar (0)Yorum Yap