Emirdağ Milli Eğitimin Proje Başarısı

Haberler / Eğitim

Emirdağ Milli Eğitimin Proje Başarısı

Geçtiğimiz yıldan bu yana Emirdağ'daki eğitimle ilgili önemli adımlar atan Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın ve Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Carfi, Emirdağ eğitimine gösterdikleri ilginin meyvelerini toplamaya başladı. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde Afyonkarahisar'dan 17 ilçe arasından en fazla projesi kabul edilen ilçe 4 proje ile Emirdağ oldu ve projeler destek almaya hak kazandı.

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında toplumda bilim kültürünün yaygınlaştırılması, ülkemizin kalkınması, refaha kavuşması ve sevgili çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi donanımına kavuşması yönünde çalışmalar yapmak amacıyla Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen başvurular neticesinde Emirdağ'dan 4 okulun başvuru kabul edildi. 4006 – TÜBİTAK Bilim Fuarları programı çerçevesinde, 5 – 12. sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunan Bilim Fuarlarına destek verilmesini amaçlanıyor.

4006 – TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile: Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi, Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, Bilim kültürünün yaygınlaştırılması, Okul ortamının; öğrenilen ve araştırılan dinamik bir yapıya dönüştürülmesi, Araştırma tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, Farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her çocuğa proje yapma fırsatının sunulması, Öğrencilere işbirliği içerisinde proje yapma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması, Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak proje yapmanın eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimsel çalışmaların ve bulguların öneminin öğrenciler tarafından uygulanarak / yaşanarak bilimsel çalışmalarla ilişkilendirilmesinin sağlanması hedefleniyor.

Emirdağ'daki okulların kabul edilen projeleri Fen,Matematik,Sosyal Bilgiler,Türkçe,Teknoloji ve Bilgisayar dersleriyle ilgili içeriklerden oluşuyor. Proje yarışmasına Afyonkarahisar'daki 400 okuldan 100 okul başvuru yapmış olup; 43 okulun başvuruları kabul oldu.

Kabul edilen 43 projenin 20 tanesi il merkezinden olup 4 tanesi Emirdağ'dan çıktı. Emirdağ'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kabul edilen 4 projesiyle ilçeler arasında birinci oldu. Projesi kabul edilen okullarımıza maddi hibe desteği yapılacak olup, projeler öğretmen ve öğrenciler tarafından uygulamaya konulup, yıl sonunda sergilenecek. Emirdağ'da projesi kabul edilen okullar ise; İnkılap Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Gömü Ortaokulu ve Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi
oldu.

  • Okunma: 3150

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Naci Yılmaz

    4006 ya proje mi diyoruz artık ? Sakın Bilim fuarı olmasın ::))