Emirdağ MYO İçin 2 Bölümü Tuttu, Kopardı!

Haberler / Güncel

Emirdağ MYO İçin 2 Bölümü Tuttu, Kopardı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'na Emirdağlıların yaptığı bina ve müştemilat desteğinin ardından geçtiğimiz aylarda Emirdağ MYO'daki binalar Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ve Afyonkarahisar protokolünün katılımıyla gerçekleşmişti.

Bu açılış programında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Solak ve AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Serkan Koyuncu bir araya gelmişti. Bu buluşmada Emirdağ MYO için yapılması gerekenlerle ilgili bir dosya sunan AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Koyuncu'nun girişimleri sonuç vermeye başladı. Özellikle AKÜ Rektörü Solak ve Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'na nedenleriyle birlikte Emirdağ'a açılmasını istedikleri bölümlerden oluşan dosyayı ayak üstü anlatan Koyuncu, geçen zaman zarfında AKÜ Rektörü Mustafa Solak ile bir araya gelerek istedikleri bölümleri ve hazırladıkları altyapıları anlattı.

Yapılan görüşmeler sonrasında 2018 yılının ilk senato toplantısında Emirdağ için güzel haberler gelmeye başladı. Alınan senato kararıyla Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'na 2018-2019 öğretim yılında açılmak üzere Veteriner Sağlık Teknikerliği ve Hayvan Yetiştiriciliği ile Aşçılık böülmlerinin açılacağı müjdesi AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu tarafından verildi.

AK başkan Koyuncu yaptığı açıklamada; "Emirdağ ilçemizdeki Meslek Yüksek Okulu Bünyesinde Veteriner Sağlık Teknikerliği ve Hayvan Yetiştiriciliği ile Aşçılık bölümlerinin Emirdağ MYO bünyesinde açılarak öğrenci alınması kararı üniversitemiz senatosu tarafından onaylanarak Yüksek Öğretim Kurumuna(YÖK)'e gönderilmiştir. Bölümlerin açılmasında emeği geçen Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr.Veysel Eroğlu'na Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Av. Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal'a, AKÜ Rektörü Prof.Dr.Mustafa Solak'a, Emirdağ MYO Müdürü Mustafa Kemal Yıldız'a ve Afyonkarahisar İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Serdar Lökçü'ye teşekkür ederiz."dedi.

Öğrenci alınması için YÖK'e gönderilen Aşçılık bölümü için gerekli altyapılar ve müştemilatlar Emirdağlı İşadamı Fehmi Denizli ve Prof.Dr.Nijad Bilge tarafından yaptırılmıştı. Diğer bölüm olan Veteriner Sağlık Teknikerliği ve Hayvan Yetiştiriciliği bölümüyle ilgili Afyonkarahisar Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan brifing ve alt yapı çalışmasının etkili olduğu konuşuluyor.


Açılacak bölümlerle beraber Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'ndaki bölüm sayısı 7'ye çıkacak. Bu bölümlerin isimleri ise şunlar; Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Harita- Kadastro, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Yapı Denetimi; açılması öngörülen Veteriner Sağlık Teknikerliği ve Hayvan Yetiştiriciliği ile Aşçılık olacak.

  • Okunma: 5332

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Emirdagli

    Fakulte nerdeeeee fakulte isteriz isteriz