Emirdağ OSB, Yatırım Planı Devam Ediyor

Haberler / Ekonomi

Emirdağ OSB, Yatırım Planı Devam Ediyor

Emirdağ'a gelmesi planlanan Adapazarı Şeker Fabrikasıyla ilgili olarak gündeme düşen iddialara Emirdağ Organize Sanayi Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Yapılacak yatırımla ilgili spekülasyonlara açıklık getirildi. Emirdağ Organize Sanayi Müdürü Alper Yılmazer tarafından yapılan açıklamada Emirdağ için yapılacak bu yatırım için tüm imkanları seferber ettiklerinin altını çizdi ve arsa sıkıntılarının olmadığını dile getirdi.

Şeker Kurumu Emirdağ'ı Onayladı

Geçtiğimiz Nisan-Mayıs aylarında Adapazarı Şeker A.Ş. yetkilileri ile görüşüldüğünü belirten Bölge Müdürü Yılmazer, Adapazarı Şeker A.Ş.’nin mevcut yatırımını Emirdağ’ a taşımak için karar aldığını ve bu kararın Türkiye Şeker Kurumu Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulundan onaylandığı bilinmektedir, dedi. Şirketin yöneticileri ile yapılan görüşmelerde Emirdağ OSB’nde toplamda 17 adet boş sanayi parselinin bulunmasının yanı sıra mülkiyeti Emirdağ OSB’de olan imara açılmamış ilave alanın bulunduğuna dikkat çekildiğini belirten Bölge Müdürü sanayi için arsa sıkıntıları olmadığını dile getirdi ve son günlerde basında yer alan Adapazarı Şeker A.Ş. firması arazi fiyatlarının yükselmesi nedeni ile yatırım yapmaktan vazgeçti haberlerini yalanladı.

Arsa Fiyatlarının Metrakaresinde %90 İndirim Uygunlanıyor

Yılmazer, Adapazarı Şeker A.Ş. ‘ nin yatırım için herhangi bir arazi çalışmasına ihtiyaç duymadığını dile getirerek tahsisi yapılacak olan arazilerin hazır durumda olduğunu ve Adapazarı Şeker A.Ş. ‘nin Emirdağ OSB’ de yatırımına herhangi bir engel olmadığı vurgulayarak sanayi parselleri için yatırımcılara metrekare bedeli üzerinden % 90 oranında indirim uygulandığına dikkat çekti.

Organize Sanayi Bölgelerinin mevzuat açısından OSB Kanunu ve OSB Uygulama Yönetmeliğine bağlı olduğuna vurgu yapan Bölge Müdürü yeni yatırımlar için arazi ihtiyacı olması durumunda, tıpkı mevcut OSB arazisi için uygulanmış olan OSB mevzuatı hükümleri çerçevesinde kamu yararı kararı alınarak genişleme yapılabileceğinin altını çizdi. Emirdağ OSB Yönetimi olarak her zaman yatırıcıların işlerinin kolaylaştırılarak, önlerinin açılması noktasında çalıştıklarını belirten OSB Müdürü, yatırımcılara olan desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Okunma: 5061

Yorumlar (0)Yorum Yap