Emirdağ OSB'ye Yeni Yatırımcı

Haberler / Ekonomi

Emirdağ OSB'ye Yeni Yatırımcı

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi(OSB) yatırımcılar için yeni yerler tahsis etmeye devam ediyor. Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.İbrahim Aktepe tarafından Emirdağ'a hayırlı olsun mesajıyla duyurulan müjdenin ayrıntıları belli olmaya başladı.

Emirdağ Granit-Seramik A.Ş olarak faaliyetlerine başlaması öngörülen firmanın 10 milyon euroluk bir yatırım yapmayı planlıyor. Özellikle doğalgazın Emirdağ'a gelecek olmasının bu yatırım için önemli bir etken olduğu alınan bilgiler arasında yer alırken; 2018 yılına kadar üretime hazır hale gelmesi için inşaat ve alt yapı çalışmalarının yapılacağı öğrenildi.

150-200 kişiye iş istihdamı sağlayacak olan yeni yatırımla ilgili Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aktepe şunları kaydetti: "Üretiminden nakliyesine kadar ilçe ve bölge ekonomisine çok katkı sağlayacak bir yatırım memleketimize hayırlı olsun. İlk etaptaki yatırım bu olacak ve daha sonraki yıllarda 2. ve 3. etaplarının da yatırım planına alınması bekleniyor. Her hat ayrı bir fabrika gibi olacak." dedi.

Emirdağ Granit-Seramik A.Ş.'nin kime ait olduğu ise önümüzdeki günlerde belli olacağı alınan bilgiler arasında yer alıyor.

  • Okunma: 7082

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Emirdağ li

    Emirdağ a hayırlı olsun şeker fabrikası için de aynı haberi bekliyor uz