Emirdağ Spor'dan Bursa Spor'a Yolculuk

Haberler / Spor

Emirdağ Spor'dan Bursa Spor'a Yolculuk

Emirdağspor ve Eskişehirspor gibi önemli kulüplerin altyapılarında ter döken Belçika doğumlu Nuri Can Ünal, Türkiye’nin köklü kulüplerinden Bursaspor’a transfer oldu.

Transferiyle ilgili Yenivatan’a verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulunan genç yetenek, anlaşma gereği bir yıl boyunca Şekerspor’da kiralık kalacağını ve sonrasında Bursaspor’a döneceğini belirtti. Nuri Can, Bursaspor’un kendisini iki yıldır takip ettiğinin altını çizerken, profesyonel olduktan sonra üç büyüklerden birine transfer olmak istediğini ifade etti. Sahada olduğu kadar okulunda da başarılı bir öğrenci olan Nuri Can, boş vakitlerinde Avrupalı Sarraf’ı çalıştıran babası Mesut Ünal’a yardım ediyor.
İşte röportaj:
Nuri Can Ünal kimdir?
N.C.Ü: “Belçika Brüksel doğumluyum. 12 yaşında futbola başladım. Emirdağspor’da U16’da oynadım. Eskişehirspor’a ilk seçmelerde girdim. Ardından U13, U14 ve U15 takımlarında yer aldım.”

Eskişehirspor macerası bitti mi?
N.C.Ü: “Eskişehirspor’u bırakalı iki hafta oldu. Şu anda Bursaspor’a transferim gerçekleşti. Bir yıl boyunca Eskişehir’de Şekerspor’da kiralık olarak yer alacağım. O bir yılın ardından Bursaspor’a döneceğim.”

Eskişehirspor macerası nasıl geçti?
N.C.Ü: “Eskişehirspor dönemi çok keyifliydi. Deplasmanlar olsun takım arkadaşları olsun hepsi iyiydi. Ama her yıl bir üst takıma yükselerek ciddiyet hep arttı. Ciddiyet arttığı için takım içerisinde mücadele fazlalaştı. Daha büyük takıma ve daha büyük liglere gitmeye hedefledik. Takım olarak katıldığımız turnuvalar sayesinde arkadaşlarla kardeş gibi olduk.”

Bursaspor’a transfer nasıl gerçekleşti?
N.C.Ü: “İki yıldır zaten bir Bursaspor transferi gerçekleşecekti. Bursaspor’un tim altyapısından sorumlu Ahmet Kılınç iki yıldır maçlarımızı takip ediyordu. Resmi teklif gelince, hemen değerlendirmeyi düşündük. Zaten Eskişehirspor altyapısı çok karışmıştı. Yaptığımız değerlendirmeden sonra Bursaspor’a gitmeyi kabul ettim.”

Bursaspor’da başaracağına inanıyor musun?
N.C.Ü: “Bursaspor zaten hazırlık maçlarında karşılaştığımız bir takımdı. Bursaspor’un altyapısını gördüğüm için kendime güveniyorum ve çalışarak takımda ilk 11’e gireceğimi düşünüyorum.”

En büyük hedefin nedir?
N.C.Ü: “En büyük hedefim, profesyonel olduktan sonra Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir takımda oynamak. Bundan sonraki hedefimde üç büyük takımlardan birine gitmek.”

Sana destek olanlara ne söylemek istersin?
N.C.Ü: “En büyük destekçilerim olan aileme çok teşekkür etmek istiyorum. Çevremde benim futbolumu izleyerek bana güven veren hocalarım olsun, Belçika’dan Levent amcam olsun hepsine de teşekkürü bir borç bilirim.”

Futbolcu olmak isteyen gençlere neler tavsiye etmek istersin?
N.C.Ü: “Her futbolcu olmak isteyen gençlere başarılar dilerim. Damlaya damlaya göl olur hesabı küçük bir kulüpten büyüğe doğru gitmelerini tavsiye ederim.” Röportaj/Fotoğraf: Cafer Yıldırımer

  • Okunma: 4078

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • kurtuluş aslan

    tebrik ederim inşallah daha iyi yerlere gelirsin.

  • Polis Ahmet

    Yolun açık olsun amcam inşallah başarılı olursun Iğdır Tuzluca dan selamlar

  • Nuri Can Ünal

    Çok Teşşekürler Hüsamettin Amca :)
    Celil Hocam Çok Teşşekür Ederim :)

  • Hüsamettin GÖNEN

    Nuri CAN haberi okuyunca çok çok sevindim.Seninle gurur duyuyor ilerleyişini heyecanla bekliyoruz.Başarın daim olsun.Seni ve diğer başarılı ablalarını bu günlere getiren,ülkemize hayırlı evlatlar yetiştiren Mesut kardeşime Aysel hanıma değerli nuri abiye teşekkür ederim.

  • celil sağlam

    Yolun açık olsun.Seni inşallah daha iyi yerlerde görürüz.BAŞARILAR....