Emirdağ Yeni Devlet Hastanesi Ankara’dan Onay Bekliyor

Haberler / Sağlık

Emirdağ Yeni Devlet Hastanesi Ankara’dan Onay Bekliyor

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Özellikle ilçe hastanelerinde ciddi anlamda hekim sıkıntısı çektiklerini belirtti.

Hekim sıkıntısına yönelik sorusuna cevap veren İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, İlçelerde ciddi anlamda hekim sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi. Korkmaz, “Ciddi anlamda hekim sıkıntısı çekiyoruz. Acil serviste uzman noktasında ciddi sorunlarımız var. Bunların giderilmesi noktasında çalışma başlattık. Üniversitelerden de talep olduğu için hekimlerimizin bazıları oralara kaydı. İlçelerde ciddi hekim sıkıntısı yaşanıyor. Bunların bir kısmını mevcut hekimlerimizle takviye ederek gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

2018 yılı için sağlık alanında yapılacak olan kamu yatırımları ve 12 tane Aile Sağlık Merkezi ve 112 projelerinin tamamlandığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Korkmaz, “Bunların proje aşaması bitti. Ankara'dan onaylandıktan sonra inşallah Mart, Nisan aylarında bunların temellerini atacağız. Bolvadin, Emirdağ ve İscehisar ilçelerimizin hastane arazi işlemleri de bitmek üzere. Bunlarda tamamlandıktan sonra inşallah temellerini atmayı düşünüyoruz. Tabi süreç biraz zaman alıyor. İnşallah en kısa sürede bunlara da başlayacağız” dedi.

  • Okunma: 8326

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • seda

    Emirdağ devlet hastanesi tokı konut bçlgesi yakınlarına yapılmalı.