Emirdağ'a 4 Yıllık Fakülte Hayırlı Olsun

Haberler / Eğitim

Emirdağ'a 4 Yıllık Fakülte Hayırlı Olsun

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri ve AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı İnş.Yük.Müh.Serkan Koyuncu'nun girişimleri ve yaptığı görüşmeler sonucunda Emirdağ'a 4 yıllık Yüksek Okul kurulması sözünü almıştı.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra ise Afyon Kocatepe Üniversitesi 8 Mart 2017 tarihinde aldığı Senato Kararları gereğince, “Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde Emirdağ İlçesinde Emirdağ Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu kurulmasına ve konunun 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına sunulmasına oy birliği ile karar verildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili AK Başkan Koyuncu sosyal medya hesabından müjde verdi. Koyuncu şunları kaydetti; "Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü 8 Mart 2017 Tarihinde yapmış olduğu senato toplantısında Emirdağ İlçesine 4 Yıllık Uygulamalı Meslek Yüksek Okulu açılması yönünde kararı almış bulunmaktadır. Bu sebeple Sayın Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu'na Sayın Milletvekillerimiz Ali Özkaya Beyefendiye, Hatice Özkal Hanımefendiye, Sayın Rektörümüz Mustafa Solak Beyefendiye ve Emirdağ MYO Müdürümüz Sayın Taner Kavas'a Tüm Emirdağlı Hemşehrilerimiz adına teşekkür ederim." dedi.

Alınan bu karar sonrası Başkan Koyuncu'nun Emirdağ'daki her görüşten isimlerden tebrik ve teşekkür telefonları aldığı öğrenildi.

Süreç Nasıl İşleyecek?
Alınan karar sonrası Emirdağ'a kurulması planlanan 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun açılma onayı Bakanlar Kuruluna sunulacak ve onaylanmasının ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenecek bölümlerin açılması için alt yapı çalışmaları yapılarak iki yıl içerisinde bölümler öğrenci kabulüne başlayacak.

  • Okunma: 8865

Yorumlar (7)Yorum Yap

  • Ramazan

    Fakülte değil açılacak olan okul... Hakkari'ye bile 5-10 matematik netiyle girebileceğiniz mühendislik fakülteleri açıldı. Önemli olan açmak değil, nitelikli öğrenci ve öğretim üyesi bulabilmek. Siyasi şova dönüştürmek ayrı tabii :(

  • kenan

    FAKÜLTE 4 YILLIK OLUR ZATEN.
    2 YILLIK DEĞİL :)

  • önce bolvadindeki okulu gezin

    büyüklerimiz daha iyi bilir ama 20-30 sene önceki Türkiye yok artık, Türkiyenin her tarafı üniversite doldu. çok fazla ve kaliteli öğrencinin gelmesi için diğer üniversitelerden farklı olan, diğerlerinde olmayan şeyler yapılmalı. bolvadinde okudum.bolvadindeki okulu emirdağın siyasetçileri yada bu işlere kim bakıyosa bir gezsinler önce farkı görürler zaten. örnek, uzay gözlemevi kurun :-)))

  • hayati

    En uygun bölüm askeriyenın terk ettiği adaçal bölümü atış alanlarının yapıldığı bölüm ve huzurevi yanı.o bölgelere 7 katlı üniversite kompleksi kurulmalı.şehir içerisinede yakın ve güzel bir bölge.hatta o bölgeye 5 yıldızlı otel bile yapılabılır.öğrenci aileleri için.şehir içerisindeki boşlukları doldurmadan şehir dışına bina yapımı çarpık kentleşmeyide beraberinde getirir.

  • Adil Sözler

    İlk olarak 4 yıllık yüksek okullar açılır, bunlar bölümler açarlar ve fakülteleşme gerçekleşir. Yani bu işin sonu fakültedir. Bina konusu Emirdağlıların gayretleri ve üniversitenin destekleri ile olacak tabi ki, 4 yıllık yüksek okul kurulan her ilçede binalar o ilçenin ileri gelenleri tarafından yapılmıştır. Emirdağ halkına güzel olan her şey yakışır. Emeği geçenleri kutluyoruz.

  • isimsiz

    şimdi iş bilmeyipte biliyormuş gibi yapıp bol keseden konuşmayalım
    bir kere planlanan okul 4 yıllık Yüksekokul dur Fakülte değil Dinar dahil hiç bir ilçede fakülte,olmayan bu fakültelerde olimpik yüzme havuzu var mı ki de yüzme havuzu istiyorsun. Bahsettiğin alan üniversiteye ait değil mevcut okulda zaten yer sıkıntısı da bulunmamaktadır?

  • tebrikler...binalar nerede?

    tebrikler güzel gelişme...dinar gibi olmasın sonra fakültenin adı var binaları yok...4 yıllık okulun binaları askeriyenin adaçal da terk ettiği yere mi yapılacak. kaç bina yapılacak, kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzu, konferans salonu, cami, eğitim binaları, nasıl olacak.daha fazla öğrenci çekmek için çok tercih edilen bölümler açılacak mı, yoksa kıyıda köşede bilinmedik bölümler mi açılacak..ankara, izmir, istanbul, eskişehirdeki öğrenciyi emirdağ fakültesinde etkileyecek olan ne var?